AcasăȘTIRI EXTERNEAnchetă în Italia. O firmă a furnizat timp de cinci ani mii...

Anchetă în Italia. O firmă a furnizat timp de cinci ani mii de piese defectuoase pentru Boeing

Anchetă în Italia. O firmă a furnizat timp de cinci ani mii de piese defectuoase pentru Boeing

O firmă din Italia aflată în centrul preocupărilor recente privind producția avionului 787 Dreamliner de la Boeing a produs peste 4.000 de piese defectuoase pentru producătorul de avioane american de-a lungul a cinci ani, arată un raport preliminar întocmit de procurorii italieni.

Primele rezultate ale anchetei lansată în acest an arată că grupul Manufacturing Processes Specification (MPS) sau predecesorul său Processi Speciali, care a dat faliment, a produs piese de titan cu defecte de fabricație între 2016 și 2021.

Aceste piese au fost folosite în fuzelajele a 35 de avioane Boeing 787, se arată în raport.

„Titan și aluminiu de altă calitate și proveniență”

Anchetatorii italieni, care notează că MPS a furnizat și piese pentru avionul de marfă Boeing 767, investighează dacă piesele defectuoase ar putea amenința siguranța zborului aeronavei.

Potrivit Boeing, acest defect de calitate nu afectează siguranța zborului. Boeing a refuzat o cerere de comentarii cu privire la raportul parchetului italian, din care unele elemente au fost raportate pentru prima dată de ziarul italian Il Corriere del Mezzogiorno.

Un purtător de cuvânt al producătorului de avioane a reiterat că nu există nici o îngrijorare pentru siguranța imediată a zborurilor operate cu modelul 787 Dreamliner, scrie AFP.

În luna octombrie, Boeing a raportat că piese din titan au fost fabricate de-o manieră defectuoasă de MPS în ultimii trei ani.

Firma Leonardo, furnizor de piese produse de MPS și care în trecut a pretins și el că este victima defectelor de fabricație, a refuzat o cerere de comentarii.

Un avocat al fostului director executiv al MPS a refuzat să comenteze raportul procurorilor.

În document, procurorii acuză Processi Sepciali și apoi MPS că au produs 4.189 de piese folosind „titan și aluminiu de altă calitate și proveniență” decât cele comandate de client, încălcând specificațiile tehnice.

Opt persoane, printre care foștii manageri ai MPS și Processi Speciali, sunt cercetate pentru fraudă și fapte care pun în pericol securitatea transportului aerian.

Leonardo, care a intentat un proces pe 7 decembrie, este considerat victimă de procurori în acest dosar.

author avatar
Tudor Borcea
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger