AcasăȘTIRI EXTERNEAnchetă în India. Fetițe goale, trimise pe stradă în procesiune să aducă...

Anchetă în India. Fetițe goale, trimise pe stradă în procesiune să aducă ploaia

Anchetă în India. Fetițe goale, trimise pe stradă în procesiune să aducă ploaia

După multe reacții din partea utilizatorilor de internet, comisia națională pentru protecția drepturilor copiilor din India a solicitat deschiderea unei anchete.

O duzină de minore dezbrăcate au mărșăluit în public într-un mic sat din India centrală, afectată de secetă, pentru a invoca ploaia.

Un videoclip al acestei procesiuni a fost postat pe rețelele de socializare. Este vorba de fetițe cu vârste de cinci ani și chiar mai mici, care merg din ușă în ușă.

Fetițele sunt urmate de o procesiune de femei mai în vârstă. Una dintre ele s-a apropiat apoi de cameră și a explicat că acest ritual permite salvarea recoltelor de orez, ofilite, fiind invocat zeul ploii. Transmise pe larg pe rețelele de socializare, aceste imagini i-au șocat pe unii utilizatori de internet.

Nici o plângere depusă

La cererea Comisiei Naționale Indiene pentru Protecția Drepturilor Copilului, a fost deschisă o anchetă. „Cercetăm cazul, dar până acum nu au existat plângeri din partea fetelor sau a familiilor acestora cu privire la acest ritual”, a declarat comisarul de poliție al districtului Damoh, scrie 20 Minutes.

În special, problema consimțământului îi îngrijorează pe mulți activiști pentru drepturile copilului. O noțiune care este totuși dificil de determinat, deoarece ritualurile fac parte dintr-o anumită normă socială. Procesiunile nu sunt neobișnuite în lume și mai ales în India.

În această țară, tradiția asociază ploaia și fertilitatea cu corpul feminin. Dar există și alte ritualuri pentru a invoca ploaia. Astfel, bărbaților li se poate cere să se rostogolească pe un pat de spini sau femeilor necăsătorite să se arate goale pe câmpuri.

author avatar
Tudor Borcea
295 afisari

3 COMENTARII

  1. Și care-i diferența între procesiunea aia a lor și ale noastre cu popii pe tarla să dea slujbe pentru ploaie?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger