AcasăȘTIRI EXTERNEAnchetă de proporții în Germania. Angela Merkel, urmărită de un spion infiltrat...

Anchetă de proporții în Germania. Angela Merkel, urmărită de un spion infiltrat în staff-ul ei

Angela Merkel

ȘOC la Berlin! Angela Merkel ar fi fost spionată chiar din interiorul echipei sale de comunicare. Poliția germană a deschis deja o anchetă cu privire la presupusul spion care lucrează pentru serviciul de presă al cancelarului german.

Potrivit informațiilor oferite de polițiști, este vorba despre un bărbat care „a lucrat ani întregi pentru un serviciu de informaţii egiptean”. Cotidianului german Bild subliniează că individul este funcţionar public „de grad intermediar”, fiind ierarhic la un nivel mai înalt decât începătorii, dar nu are funcţie de răspundere în domeniu.

El a lucrat în special pentru serviciul de vizite al centrului de presă federal german, Bundespresseamt, un serviciu responsabil în special de comunicarea cu privire la activităţile cancelariei. Prin urmare, acest caz este foarte jenant pentru Angela Merkel, notează AFP.

Presupusul spion era în special responsabil de primirea vizitatorilor. Potrivit Bild, el ar fi putut, în special, să monitorizeze pe această cale jurnalişti egipteni. Conform raportului Serviciului de informaţii interne german, atât serviciul egiptean de spionaj extern (GIS), cât şi serviciul său de informaţii interne (NSS) sunt active în Germania.

Serviciile secrete din Egipt vor să afle informaţii despre egiptenii din Germania

„Nu comentăm investigațiile în desfășurare sau probleme de personal”, a declarat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel și șeful Biroului Federal de Presă, potrivit Deutche Welle. Procurorul federal a confirmat că bărbatul a fost acuzat pentru suspiciunea de spionaj și că ancheta este încă în curs. „Există indicii că serviciile egiptene încearcă să recruteze egiptenii care trăiesc în Germania pentru a obține informații prin vizitele lor în misiunile diplomatice egiptene din Germania și călătoriile lor în Egipt”, se arată în raport.

Guvernul german consideră că serviciile secrete egiptene încearcă să strângă informații despre egiptenii care trăiesc în Germania, care ar putea fi membri ai Frăției Musulmane, dar și membri ai comunității creștine copte. Copții reprezintă cea mai mare minoritate religioasă din Egipt, precum și cea mai mare și una din cele mai vechi comunități creștine din Orientul Mijlociu.

author avatar
Andreea Vlad