AcasăȘTIRI EXTERNEAnarhie sau lupta pentru democraţie, în Rusia? Proteste dominate de conflicte, pornite...

Anarhie sau lupta pentru democraţie, în Rusia? Proteste dominate de conflicte, pornite de la cazul Navalnîi (VIDEO)

moscovaAnarhie sau lupta pentru democraţie, în Rusia? Proteste dominate de conflicte, pornite de la cazul Navalnîi

Ruşii s-au răsculat din nou împotriva regimului Vladimir Putin. Susţinătorii lui Alexei Navalnîi au ieşit în stradă, deşi aceste proteste sunt neautorizate.

Mini-revoluţia rusă a început în estul extrem al țării, la temperaturi mult sub 0 grade Celsius, dar a ajuns și în capitala Moscova. Poliția a făcut arestări masive încă de la primele ore.

Soția lui Navalnîi, arestată

Soția lui Alexei Navalnîi a fost arestată duminică, în timp ce participa la protestele de la Moscova, au anunțat apropiații opozantului rus pe rețelele sociale. Nu este pentru prima dată însă. Ea fusese reținută și la protestul de săptămâna trecută.

Poliţia a închis complet centrul oraşelor Moscova şi Sankt Petersburg. Drept urmare, susţinătorii lui Navalnîi vor schimba locurile de întâlnire pentru participanţi.

Poliţiştii au reţinut 1.800 de oameni

Bilanțul arestărilor în Rusia a depășit 1.800, potrivit grupului de observatori OVD-Info. Dintre aceștia, 377 au fost reținuți la Moscova, 165 la Sankt Petersburg, 164 la Krasnoyarsk.

Surse de la Moscova au dezvăluit că poliţiştii folosesc metode violente de anchetare a celor arestaţi. A fost surprinsă o scenă în care doi polițiști țin un protestatar imobilizat la pământ, stând cu genunchii pe el, iar acest spune „Nu pot să respir, băieți”.

author avatar
Andrei Ștefan
201 afisari

3 COMENTARII

  1. Scena cu nu pot să respir este din America de la BLM.
    Demonstratile sunt in fapt o fumigena pentru oprirea consrtructiei gazoductului.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger