AcasăȘTIRI EXTERNEANARHIE pe străzile Parisului! Francezii s-au răsculat împotriva certificatului sanitar! (VIDEO)

ANARHIE pe străzile Parisului! Francezii s-au răsculat împotriva certificatului sanitar! (VIDEO)

politia francezaANARHIE pe străzile Parisului! Francezii s-au răsculat împotriva certificatului sanitar!

Francezii nemulţumiţi de restricţiile impuse de autorităţi în pandemie au ieşit, din nou, pe străzi, pentru a-şi striga frustrările. Aproximativ 45.000 de persoane au manifestat, sâmbătă, în Franţa, pentru al 13-lea weekend consecutiv împotriva certificatului sanitar pentru covid-19.

Din cauza violenţelor, 14 persoane au fost reţinute.

Au protestat inclusiv pompieri şi personal medical

În capitala Franţei au protestat 5300 de oameni, la fel ca săptămâna trecută, separaţi în două coloane. La Strasbourg au participat la protest aproximativ 850 de persoane care au defilat scandând: “Libertate, nu dictatură!” şi au afişat mesaje antivaccinare.

În coloana de manifestanţi se aflau şi pompieri şi angajaţi din sistemul sanitar, dintre care unii spuneau că au fost suspendaţi pentru că nu au prezentat certificatul sanitar. La Lille au manifestat 400 de oameni.

Pandemia de coronavirus s-a soldat cu peste 117.000 de morţi în Franţa, unde peste 50.5 milioane de oameni au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva covid-19.

3.000 de cadre medicale din Franța, suspendate

Aproximativ 3.000 de angajaţi din centrele sanitare din Franţa au fost suspendaţi miercuri de la locul de muncă, în prima zi de aplicare a obligativităţii vaccinării anti-COVID-19 pentru aceste grupuri profesionale, a anunţat ministrul francez al sănătăţii, Olivier Veran.

Veran a precizat că multe dintre aceste suspendări „sunt doar temporare” şi că cifra reprezintă o parte minimă dintre cele 2,7 milioane de persoane pentru care vaccinarea este obligatorie dacă vor să continue să lucreze în îngrijirea persoanelor vulnerabile.

Ministrul a subliniat că Franţa este „foarte departe” de cifrele de 200.000 sau 300.000 pe care unii le preconizaseră în privinţa sanitarilor care ar putea lipsi din centrele medicale sau din reşedinţele de îngrijire a vârstnicilor în urma refuzului lor de a se vaccina anti-COVID-19.

author avatar
Andrei Ștefan