AcasăȘTIRI EXTERNEANARHIE pe străzile din Franţa! Oamenii se luptă cu autorităţile, nu mai...

ANARHIE pe străzile din Franţa! Oamenii se luptă cu autorităţile, nu mai suportă! (VIDEO)

violente frantaANARHIE pe străzile din Franţa! Oamenii se luptă cu autorităţile, nu mai suportă!

S-au întors protestele dure, pe străzile din Franţa! Mii de oameni mărșăluiesc pe străzile Parisului și ale altor orașe din Hexagon, nemulțumiți de introducerea permisului sanitar și de obligativitatea vaccinării pentru angajații din anumite domenii esențiale, cum este cel medical.

Aceste manifestări, pentru al patrulea weekend consecutiv, au loc a doua zi de la un nou apel lansat de Emmanuel Macron – “Vaccinaţi-vă!” – şi după ce mai mult de 44 de milioane de francezi au primit cel puţin o doză (65,9% din populaţie).

Ce i-au transmis francezii lui Macron?

Macron, nu vrem permisul tău sanitar”, au strigat de joi câteva sute de manifestanţi la Paris, după validarea de către Consiliul constituţional. Președintele Emmanuel Macron a declarat chiar că s-ar putea ajunge la obligativitatea vaccinării anticovid la nivelul populației generale, dacă avansul tulpinii Delta nu va putea fi stăvilit.

Acum, protestatarii continuă să conteste permisul sanitar care condiționează accesul în anumite locuri publice, deși curtea constituțională a Franței, Consiliul Constituțional, a validat legislația adoptată de guvern și parlament.

Francezii nu vor să fie cobai

Mulţi cetăţeni francezi spun că refuză să fie “cobai” pentru noile vaccinuri. Dar o bună parte dintre manifestanţi, vaccinaţi, consideră că această impunere a permisului sanitar este “o obligaţie vaccinală deghizată” şi “o societate controlată”.

Ministerul de Interne a recenzat cel puţin 204.000 de manifestanţi pe 31 iulie (faţă de 161.000 o săptămână mai târziu). “Aşteptăm acelaşi număr” sâmbăta aceasta, a spus o sursă din Poliţie. Patru adunări sunt anunţate la Paris, unde poliţiştii se aşteaptă la 10.000 de participanţi.

Controversa legată de permisul sanitar și de obligativitatea vaccinării în anumite sectoare a fost exploatată și politic, de către extrema dreaptă și stânga radicală, pe motiv că încalcă drepturi fundamentale ale cetățenilor.

author avatar
Andrei Ștefan