AcasăȘTIRI EXTERNEAnarhie pe străzi! Ciocniri violente în Australia. Polițiștii au arestat sute de...

Anarhie pe străzi! Ciocniri violente în Australia. Polițiștii au arestat sute de protestatari – VIDEO

australiaAnarhie pe străzi! Ciocniri violente în Australia. Polițiștii au arestat sute de protestatari - VIDEO

Mii de oameni mărșăluiesc pe străzile din Melbourne și Brisbane, în timp ce poliția încearcă să împiedice mitingul din Sydney. Protestele anti-carantină din Australia au loc după ce statul a înregistrat noi cazuri de Covid-19.

Ciocniri violente au avut loc, sâmbătă, la Melbourne între poliţia australiană şi sute de protestatari anti-lockdown, în timp ce oficialii au raportat cele mai multe cazuri de COVID-19 înregistrate în ţară într-o singură zi, relatează Reuters.

Poliţia a folosit spray cu piper pentru a dispersa mulţimile care se îndreptau spre barajele forţelor de ordine, în timp ce grupuri mai mici de protestatari au fost împiedicate să se adune în Sydney de către un mare contingent al poliţiei antirevoltă.

Poliția a declarat că a făcut 218 de arestări și că șase ofițeri au fost spitalizați în urma unor altercații. Poliția a declarat într-un comunicat că majoritatea celor 4000 de manifestanți „au venit gânduri legate de violență”.

„Comportamentul văzut de polițiști a fost atât de ostil și agresiv încât nu le-a mai rămas decât să folosească toate tacticile disponibile”, se menționează în comunicat.

Filmulețele postate pe rețelele de socializare îi arată pe protestatari aplaudând, aruncând obiecte asupra ofițerilor de poliție, precum și polițiști cre folosesc spray-uri lacrimogene.

Protestele de la Melbourne au avut loc după ce premierul Daniel Andrews a anunțat că lockdown-ul va fi extins de Melbourne în întregul stat. Statul Victoria a înregistrat sâmbătă 77 de cazuri noi de coronavirus.

author avatar
Andreea Vlad