AcasăȘTIRI EXTERNEANARHIE în Franța. Revolte la Paris și Lyon, se cere „capul” președintelui...

ANARHIE în Franța. Revolte la Paris și Lyon, se cere „capul” președintelui Macron! – VIDEO

protestViolențe în Franța. Manifestanții s-au ciocnit cu forțele de ordine, după decizia Consiliului Constituţional - VIDEO

O nouă seară tensionată în Franța. Mii de oameni au protestat după ce guvernul francez a anunțat că-și va angaja răspunderea pe legea care crește vârsta de pensionare.

Au fost proteste și ciocniri violente în Franţa, după ce prșeedintele Emmanuel Macron a forţat adoptarea legii care creşte vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Încleștări violente între manifestanți și forțele de ordine

Poliţia franceză a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa câteva mii de persoane care s-au adunat spontan, iar au degenerat în violenţe, devastarea magazinelor şi chiar a unei bănci.

La Paris și Lyon au fost confruntări violente între manifestanți și forțele de ordine.

În Place de la Concorde, manifestanții au provocat un incendiu și au aruncat cu pietre și sticle în forțele de ordine.

Zeci de persoane au ajuns în arest. Și joi seară a avut loc o demonstrație, mii de persoane adunându-se în Place de la concorde din Paris. Două moțiuni de cenzură au fost depuse vineri în încercarea de a răsturna guvernul.


Executivul francez condus de premierul Elisabeth Borne a decis in cele din urma sa nu mai supuna la vot controversatul proiect de reforma a pensiilor, activand articolul 49.3 din Constitutie care-i permite sa treaca un proiect de lege fara ca acesta sa fie supus la vot in Adunarea Nationala. Senatul votase deja favorabil.

author avatar
Andreea Vlad