AcasăȘTIRI EXTERNEAmintiri din iadul numit Beirut. Mărturisile cutremurătoare ale unei românce. „Am crezut...

Amintiri din iadul numit Beirut. Mărturisile cutremurătoare ale unei românce. „Am crezut c-am murit!”

Rim Sbeiti, o româncă stabilită în Liban a povestit cum a scăpat cu viață după explozia uriașă care a avut loc în Beirut.

Femeia spune că priveliștea a fost cutremurătoare. Oameni alergând printre cadavre și dărâmături, țipete după ajutor. Aceasta este realitatea înfricoșătoare care domnește macabre în capitala Libanului.

Rim a reuşit să scape teafără, însă fost în stare de şoc câteva ore. Femeia spunea că alerga pur și simplu în direcții necunoscute iar lacrimile de frică și disperare îi curgeau neîncetat.

„Mult fum, maşini distruse, blocuri dărâmate, sticlă pe jos şi mii de oameni plini de sânge care strigau după ajutor”, spune românca parcă ieșită din infern.

Rim Sbeiti s-a mutat de cinci ani în Liban, iar ieri spune că a dat pentru prima dată nas în nas cu moartea.

A fost prinsă în maşină, când iadul s-a dezlănţuit. Şocul a cuprins-o atât de tare, încât povesteşte că, abia după ore bune a reușit să iasă din şoc şi să realizeze ce i s-a întâmplat. Ei şi altor mii de oameni.

„Văd ceva negru care iese din cer”

După primele estimări ale autorităților, peste 300.000 de oameni au rămas fără casă. Aproximativ 100 de persoane au murit, peste 4000 au fost rănite şi zeci de oameni încă sunt daţi dispăruţi.

„Aşteptam să trec cu maşina, era un pic aglomerat. Dintr-odată mă uit în sus şi văd ceva negru care iese din cer. Apoi a venit explozia. Mi-a căzut ceva pe maşină sus, mi-a venit în cap, până am reuşit să-mi dau capul în jos. Pe urmă am făcut panică mare, am început să ţip, să plâng, că nu ştiam ce se-ntâmplă. La un moment am crezut c-am murit. Pe urmă au venit nişte fete pline de sânge, săracele, m-au scos din maşină, am stat lângă un bloc. Ţipând, plângând, oameni cu sânge plini”, a spus Rim Sbeiti, potrivit dcnews.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu
276 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger