AcasăȘTIRI EXTERNEAmericanii vaccinați spun adio măștilor

Americanii vaccinați spun adio măștilor

Americanii vaccinați spun adio măștilor

Americanii vaccinați împotriva Covid-19 nu mai trebuie să poarte măști, au declarat joi oficiali din domeniul sănătății, anunțând că își vor actualiza recomandările.

„Oricine persoană care este complet vaccinată poate participa la activități în interior și în aer liber, mici sau mari, fără a purta o mască sau a respecta distanța fizică”, a declarat Rochelle Walensky, directorul Centrelor pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), principala agenție federală de sănătate publică a țării.

Cu toate acestea, CDC recomandă ca persoanele vaccinate să poarte în continuare o mască în mijloace de transport (avioane, autobuze, trenuri), precum și în aeroporturi și în gări.

În prezent, aproximativ 35% din populația americană, sau mai mult de 117 milioane de persoane, au primit una sau două doze de vaccin necesare: vaccinul Johnson & Johnson este administrat într-o singură injecție, cele de la Pfizer și Moderna, în două.

Decizia a fost luată în lumina studiilor științifice care au arătat că vaccinurile sunt eficiente și împotriva infecțiilor asimptomatice și a variantelor aflate în circulație, a explicat Walensky.

O „zi mare” pentru Biden

Președintele SUA, Joe Biden, a salutat joi o „zi mare” în lupta împotriva pandemiei Covid-19 după CDC. „Dacă sunteți complet vaccinați, nu mai trebuie să purtați o mască. Cred că acesta este un pas mare, o zi mare”, a adăugat el, apelând la toți americanii care nu au fost încă vaccinați să facă acest lucru fără întârziere.

Locatarul Casei Albe a insistat asupra progresului spectaculos realizat în ultimele luni, despre care a spus că pune Statele Unite într-o situație aparte. „Dacă, în mod tragic, virusul se dezlănțuie în alte țări și dacă multe dintre ele, chiar și bogate, se confruntă cu ritmul lent al campaniei de vaccinare, situația este foarte diferită aici”, a estimat Biden.

author avatar
Tudor Borcea
181 afisari

2 COMENTARII

  1. ba un pas mare l au facut aia cand au pasit pe luna acum pare ca omenirea si a fumat cerbelul cu pandemia si vaccinarea!!!!!!!!!!nu l mai intrebi ba nmacar tu pe criminalul ala de la oms cat mai tine pandemia din pixul lui???????

  2. Ha ha ha, in acest ritm alert, America se pregateste de un frumos si micut razboi civil, restul sunt propaganda de gogosi a Sleepy China Joe Biden !! 🙂 Hitlery Clintonite, sa iti bagi Biden-ul undeva, toti stiu deja ca ala e pus acolo ca si mascota, batranul habar nu are ce se intampla in lumea larga !! 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger