AcasăȘTIRI EXTERNEAmerica preia modelul „Ceaușescu”. Statul, îndemnat să construiască apartamente ieftine!

America preia modelul „Ceaușescu”. Statul, îndemnat să construiască apartamente ieftine!

locuinteAmericanii se pregătesc de investiții în locuințe. Joe Biden ar putea forța Congresul să modifice o lege controversată / foto: Next City

Amendamentul Faircloth este considerat de specialiști „cea mai consecventă lege a locuinței de care nu ați auzit niciodată”. Aceasta oprește practic guvernul federal să construiască sau să finanțeze dezvoltarea mai multor locuințe publice. Datorită acestei legi, numărul unităților de locuințe publice nu poate crește mai mult decât numărul care exista la 1 octombrie 1999, atunci când Bill Clinton a dat Legea privind calitatea locuinței și responsabilității la muncă.

Și, totuși, ce spuneți dacă auziți de locuințe subvenționate în Statele Unite? Această lege reprezintă o barieră artificială care împiedică factorii de decizie politică să folosească un instrument major pentru a aborda criza în creștere a locuințelor din SUA însă, în ultimii 21 de ani, populația SUA a crescut cu aproximativ 51 de milioane (conform cifrelor prezentate de nurseledcare.phmc.org), iar costul mediu ajustat la inflație pentru cumpărarea unei case în SUA a crescut cu 36,83%, de la 198.612,11 dolari la 271.768,42 dolari.

Criza generată de pandemie

Ținând cont de toate acestea, nevoia pentru locuințe sigure și soluții politice inteligente nu a fost niciodată mai mare ca azi. Pandemia de COVID-19 face această criză și mai evidentă și mai urgentă.

Când SUA s-au confruntat cu o altă criză a locuințelor în anii 1930, guvernul federal a răspuns construind milioane de case noi. Locuințele publice la mijlocul secolului au fost descrise de către Institutul de politici economice ca niște „comori extrem de prețuite, cele mai de dorit locuințe disponibile, norocoșii lor rezidenți fiind obiectul invidiei”.

Locuința publică a fost un atu care a oferit familiilor siguranță și le-a permis să construiască avere, dar aceste case prețioase au fost construite în cartiere albe pentru familii albe.

Abrogarea amendamentului Faircloth

Iar primul pas pentru abordarea problemei de accesibilitate a locuințelor din țară este abrogarea amendamentului Faircloth, crede jurnalistul Ross Barkan, de la The New York Times. Barkan susține că până la 40 de milioane de americani vor fi în pericol de evacuare, după ce președintele ales Joe Biden va prelua Casa Albă.

Abrogarea amendamentul Faircloth, adoptat într-o perioadă în care republicanii au controlat Congresul, a fost un element esențial al propunerilor progresive, inclusiv Green New Deal și Homes for All Act. Vara trecută, Camera Democraților a aprobat abrogarea, susținută de Alexandria Ocasio-Cortez și alți membri ai Partidului Democrat.

Politica de locuințe în  stil New Deal

Din anii 1990, aproximativ 250.000 de unități de locuințe publice au fost demolate. Multe orașe importante, inclusiv Chicago, Atlanta, Philadelphia și New Orleans, au ales să-și eradicheze o mare parte din fondul de locuințe publice.

Revenirea la politica de locuințe în stil New Deal ar putea salva o nouă generație de proprietari și evacuări traumatizante. Pe măsură ce pandemia accelerează deplasarea, Congresul poate abroga amendamentul Faircloth, deschizând calea pentru o nouă eră a investițiilor în locuințe, construind sute de mii de unități noi în SUA.

author avatar
Andreea Vlad
214 afisari

1 COMENTARIU

  1. Andreea , sa pastram proportiile , nu poti compara chibriturile lui Ceausescu cu apartamentele americane , ca sa nu mai vorbim de utilitati….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger