AcasăȘTIRI EXTERNEAmericanii se bat pe înghețata lui Putin. Noua armă diplomatică a Kremlinului

Americanii se bat pe înghețata lui Putin. Noua armă diplomatică a Kremlinului

Americanii se bat pe înghețata lui Putin. Noua armă diplomatică a Kremlinului

Înghețată „cărbune” neagră, înghețată de păpădie și înghețata preferată a lui Putin – acestea sunt doar câteva din sortimentele cu care producătorii ruși au dat lovitura în întreaga lume.

În primul trimestru al anului 2021, exporturile de înghețată ruseaască au crescut cu 61% față de aceeași perioadă din 2020 și s-au ridicat la 14 milioane de dolari.

Exporturile în SUA au crescut de patru ori

În același timp, achizițiile de înghețată rusească din Statele Unite s-au cvadruplat – în primele trei luni ale anului, producătorii ruși au vândut în SUA înghețată în valoare de 4,7 milioane de dolari. China este pe locul al doilea, a importat înghețată în valoare de 2,6 milioane de dolari, cu 66% mai mult decât anul trecut.

În plus, companiile rusești vând înghețată în Kazahstan, Mongolia, Ucraina, Germania, Israel și în alte țări. Volumul exporturilor din ultimii zece ani a crescut de peste opt ori.

Se topesc relațiile cu China

În 2016, la summitul G20, Vladimir Putin i-a oferit omologului său chinez Xi Jinping o cutie întreagă de cupe de vafe cu înghețată cremoasă în interior (Korenkova).

„Ori de câte ori merg în Rusia, cer întotdeauna să mi se cumpere înghețată rusească. Apoi mâncăm această înghețată acasă, este deosebit de bună, îmi place foarte mult.Vă mulțumim pentru această curtoazie ”, a declarat apoi șeful statului chinez, scrie Russia Beyond.

Imediat după summit, în China au început să apară reclame pentru înghețată rusească, cu o fotografie a lui Putin.

În iunie 2019, Putin și-a reiterat darul în cinstea celei de-a 66-a aniversări a liderului chinez, iar câteva luni mai târziu, în august al aceluiași an, el însuși a mâncat aceeași înghețată la expoziția internațională aerospațială MAKS.

author avatar
Tudor Borcea
368 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger