AcasăȘTIRI EXTERNEAmericanii prevestesc un nou RĂZBOI: ce țară este gata să trimită soldații...

Americanii prevestesc un nou RĂZBOI: ce țară este gata să trimită soldații pe front!

Taiwan, lăsată de SUA pentru Ucraina? / Taipei a plătit 14,2 miliarde de dolari pentru arme pe hârtie/ Foto: U.S. Navy

China „nu va ezita” să intre în război dacă Taiwanul şi-ar declara independenţa, au prezis specialiştii. Generalul american Mark Milley avertizează că regimul de la Beijing își dezvoltă capacitățile militare pentru a putea anexa Taiwan-ul la un moment dat.

Cât de iminent este un atac al Chinei asupra Taiwanului? Din ce se vede acum, nu se va întâmpla asta prea curând.

China şi-a dezvoltat capacităţile militare

China ar utiliza un arsenal puternic într-un război total de capturare a insulei: bombardiere strategice pentru a scoate din joc apărarea Taiwanului, blocade navale şi lovituri cu rachete lansate de pe continent.

Alte drone sunt supersonicele WZ-8 ce pot fi lansate din bombardiere, fiind dotate cu sisteme de urmărire ce „furnizează recunoaştere în timp real” şi CH-6, care pot scufunda nave americane.

China, raport de forţe de 3:1?

În ceea ce privește capacitățile (militare), cred că și le dezvoltă iar președintele Xi a menționat acest lucru în mod public. China este o putere în dezvoltare nu doar în domeniul economic şi politic în lume, ci şi o putere militară în creștere la nivel global.

Iar noi, Statele Unite, suntem foarte atenți la ceea ce face China„, a spus generalul american Mark Milley.

În calitate de agresor, China are nevoie de un raport de forţe de trei la unu – Taiwanul are aproximativ 200.000 de soldaţi, inclusiv rezervişti.

Asta înseamnă o forţă de atac de jumătate de milion. În plus, majoritatea estimărilor privind atacurile amfibii în mediile urbane arată că e necesar un raport de forţe de cel puţin şase la unu.

author avatar
Andrei Ștefan