AcasăȘTIRI EXTERNEAmericanii nu mai vor să muncească. Bonus de 2000 de dolari la...

Americanii nu mai vor să muncească. Bonus de 2000 de dolari la angajare

Economia SUA se redresează puternic, magazinele și restaurantele s-au redeschis, dar se confruntă acum cu  o problemă crucială: deficitul forței de muncă. Semnele sunt omniprezente, la fel ca mulțimea de anunțuri „angajăm”.

A waitress takes customers orders in the outdoor seating area of a restaurant on January 28 2021 in Los Angeles California lifted blanket stay at home orders across the US state on Jaunary 25 paving the way for activities such as outdoor dining to return even in worst hit regions as the pandemics strain on hospitals begins to ease Photo by VALERIE MACON AFP Photo by VALERIE MACONAFP via Getty Images

„Există un deficit de personal pe care nu l-am văzut niciodată în cariera mea. Avem oferte de locuri de muncă, însă tot mai puțini solicitanți”, a declarat Skyler Gamble, manager al Acme Hospitality, un grup care administrează mai multe restaurante din Los Angeles, în special. Se caută bucătari, chelneri sau casieri.

Industria restaurantelor a fost puternic afectată de pandemie și măsurile de izolare care o însoțesc, pierzând milioane de joburi. Odată cu redeschiderea țării, mulți se așteptau la o revenire la normal. Dimpotrivă, rata șomajului în Statele Unite a crescut la 5,9% în iunie, de la 3,5% în februarie 2020.

Craig Martin conduce Cafe 50’s pe bulevardul Santa Monica. Trebuie să-și înlocuiască bucătarul și, în fața câtorva candidați, a oferit(fără rezultat) un bonus de 2.000 de dolari la angajare: 500 de dolari pe lună în patru luni.

“Mulți oameni nici măcar nu se gândesc să-și caute un loc de muncă din cauza ajutoarelor de șomaj extinse”, deplânge Martin.

“Situația este mai complexă”, spune Enrique Lopezlira, director de programe la Centrul pentru Muncă din cadrul Universității Berkeley, California.

În primul rând, salariile oferite de angajatori sunt considerate „neatractive” , iar „calitatea muncii oferită” nu atrage solicitanți.

În al doilea rând, în ciuda campaniei masive de vaccinare din Statele Unite împotriva Covid-19, „virusul nu a dispărut și variantele sunt îngrijorătoare”. În plus, mulți dintre lucrătorii sectorului alimentar nu au concedii plătite sau asigurări de sănătate și, prin urmare, se simt „vulnerabili”.

Fără a uita problema îngrijirii copiilor, mai ales în această perioadă de vară, care afectează în principal revenirea femeilor la muncă.

Cu toate acestea, analiștii avertizează că statul acasă nu ajută pe nimeni, în contextul în care ofertele pe piața muncii asigură o stabilitate financiară post-Covid, comparativ cu falimentele și închiderile din anul 2020.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
429 afisari

3 COMENTARII

  1. muncesc eu cu o conditie : doar pentru albi traditionalisti crestin ortodocsi reali nu verbali

  2. Doamne ajuta sa fie incurajati ca sa nu mai fie sclavi.
    Catu o sa urmeze exemplul si o sa dea la tineri romani cate 6000 de lei pe luna din fondul de dezvoltare si din banii pentru Boc.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger