AcasăȘTIRI EXTERNEAmericanii l-au taxat pe Joe Biden: preşedintele SUA s-a prăbuşit, din cauza...

Americanii l-au taxat pe Joe Biden: preşedintele SUA s-a prăbuşit, din cauza haosului din Afganistan!

Joe Biden are de suferit din cauza haosului din Afganistan, acolo unde talibanii au preluat controlul. Dincolo de contestările de la adversarii politici, şeful de la Casa Albă a fost „taxat” şi de popor.

Principalul reproş ce i se aduce preşedintelui american este că a permis retragerea completă a trupelor armate, începând cu data de 31 august. Asta a declanşat un război civil în Afganistan, de unde oamenii încearcă să scape pe unde pot.

Doar 54% dintre americani îl mai aprobă pe Biden

În iulie, două treimi dintre americani au fost de acord cu măsurile luate de el în contextul pandemiei, însă acum doar 54% dintre ei îi aprobă acţiunile. Per ansamblu, activitatea lui Biden de până acum este aprobată de 54% dintre americani, faţă de 59%, luna trecută.

Luna trecută, 66% dintre americani au aprobat acţiunile lui legat de pandemie, acum totalul acestora a scăzut cu 12 puncte. Declinul coincide cu deteriorarea situaţiei din Afganistan, pe fondul retragerii trupelor americane şi preluarea puterii de către talibani, pe 15 august.

Şi măsurile economice sunt contestate

Americanii de rând nu văd cu ochi buni nici măsurile economice luat de Joe Biden, în contextul pandemiei. 49% sunt de acord cu modul său de acţiune (faţă de 57%, luna trecută) şi tot atâţia dezaprobă acum măsurile lui.

Americanii sunt împărţiţi privind modul în care Biden gestionează problemele de politică externă (47%, de acord; 51%, în dezacord) şi de securitate naţională (52%, de acord; 46%, în dezacord).

Sondajul a fost realizat în perioada 12 – 16 august, pe un eşantion reprezentativ de 1.729 de adulţi.

author avatar
Andrei Ștefan
534 afisari

5 COMENTARII

  1. Ehhhe daca era Trump,el „unea” poporul American,nu-l dezbina cum face Biden.Si facea si America ” mareaaaata ” vorba lui Hitler si Musolini,cand ii prosteau in fata pe prosti si mai ales pe proastele isterice.Eu daca as fi fost american as fi procedat ca bvoxerul Casius Clai,as fi refuzat sa merg sa mor cu arma in mana pe melaguri straine. Asa ca las-o balta.

  2. Haosul din Afganistan! Big shit! Ei nu facusera nimic in Vietnam si au murit atatia!
    Sa-si vada de neomarxismul lor!

  3. Pai si ce facea Kenedy sau Donald? Probabil ca lasau o garnizoana de control si plecau si ei. Cine vara bani in triburi sau cine face troc cu talibani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger