AcasăȘTIRI EXTERNEAmericanii întăresc flancul estic al NATO. Când ajunge transportul cu tehnică militară...

Americanii întăresc flancul estic al NATO. Când ajunge transportul cu tehnică militară în România

AlexandroupolisAmericanii întăresc flancul estic al NATO. Când ajunge transportul cu tehnică militară în România

SUA trimit tehnică militară, care aparține NATO, în România și Bulgaria, unde vor avea loc exerciții militare majore în viitorul apropiat.

O navă cu echipament militar american a sosit duminică în portul grecesc Alexandroupolis.

SUA aduc în Europa cantități uriașe de echipament militar

Nava de marfă, lungă de 200 de metri, a acostat duminică dimineața și a început să descarce echipamentul militar. A sosit la Alexandroupolis din portul american Charleston și va pleca la mijlocul săptămânii viitoare.

Nava de marfă americană este veriga principală în lanțul de aprovizionare pentru trupele NATO din Europa de Sud-Est, iar procesul este de așteptat să continue până la sfârșitul lunii august. În urmă cu câteva zile, peste 200 de ofițeri și civili ai Armatei SUA au ajuns la Alexandroupolis pentru a transporta echipamentele militare pe care Liberty Pride le descarcă, notează presa elenă.

„Portul va fi umplut cu elicoptere de luptă, tancuri, tunuri, rachete, lansatoare de rachete multifuncționale, tot ce poate oferi cea mai avansată industrie militară”, se arată într-un raport publicat de presa elenă.

Americanii numesc acum Alexandroupolis „Souda Nord”. Americanii au o bază Souda pe insula Creta, din simplul motiv că le este mai ușor să ajungă în orice parte a Europei (ocolind Dardanelele) aducând arme prin ea, deoarece orașul are o rețea decentă de cale ferată și rutieră și, bineînțeles, cu port propriu.

author avatar
Andreea Vlad