AcasăȘTIRI EXTERNEAmerica, în pericol? Pachete misterioase trimise din China, fără să fie comandate...

America, în pericol? Pachete misterioase trimise din China, fără să fie comandate – VIDEO

Americanii, în pericol? Zeci de pachete misterioase trimise din China le-au fost livrate acasă fără să le solicite - VIDEOAmericanii, în pericol? Zeci de pachete misterioase trimise din China le-au fost livrate acasă fără să le solicite / Sursă foto: ABC News

În orașele din Statele Unite, oamenii au găsit în căsuțele poștale pachete misterioase care conțineu semințe din China și Kirghizstan.  Oficialii din domeniul agriculturii din cel puțin 15 state din SUA i-au avertizat pe rezidenți să nu le planteze – deoarece nimeni nu știe încă ce sunt.

Ambalajul este destul de ușor de identificat. Sacii subțiri gri aveau de obicei etichete care atestă că au fost livrate din Suzhou, un oraș chinez din vestul Shanghaiilui. În timp ce pe etichetă este menționat că pachetul conține diverse bijuterii, cei care le-au primit au fost surprinși să descopere că în fapt conțin semințe.

Agențiile de stat și federale, Departamentul de Securitate Internă al SUA (DOH) și Departamentul Agriculturii (USDA) investighează în prezent pachetele misterioase. Momentan nu se știe de ce cetățenii SUA au primit astfel de pachete, însă USDA îi avertizează: „Nu plantați semințe care au origini necunoscute”.

Pachete misterioase livrate din China – Americanii, șocați de ce au găsit înăuntru

Locuitorii din orașe precum St. Paul, Philadelphia, Nashville, Cincinnati, Tampa și Minneapolis au raportat primirea acestor pachete. Potrivit KARE 11, și persoane din alte state, inclusiv Louisiana, Utah, Virginia și Washington, au primit la rândul lor astfel de pachete.

Unele dintre ele au o adresă de retur din Kirgazistan și includ instrucțiuni în limba engleză despre cum semințele trebuie plantate.

„În acest moment, nu avem nicio dovadă care să indice altceva decât faptul că pachetele reprezintă înșelătorie în care oamenii primesc pachete nesolicitate de la un vânzător care apoi își scrie review-uri false pentru a-și stimula vânzările”, a declarat oficialul USDA.

Principala preocupare în acest caz este de a vedea dacă aceste pachete conțin sau nu ceva dăunător pentru agricultură sau pentru mediu, relatează ABC News.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Chinei, Wang Wenbin, a confirmat faptul că etichetele au fost falsificate. El a explicat că Uniunea Poștală Universală interzice „cu strictete” trimiterea sau primirea de semințe prin poștă, fiind o politică strictă.

Americanii, în pericol? Zeci de pachete misterioase trimise din China le-au fost livrate acasă fără să le solicite - VIDEO
Americanii în pericol Zeci de pachete misterioase trimise din China le au fost livrate acasă fără să le solicite Sursă ABC News

Oficialii americani: Totul este o înșelătorie!

„China Post a negociat cu SUA Post pentru a returna aceste ecticheta false în China pentru a fi deschisă o anchetă”, a mai specificat acesta.

În această situație, USDA a îndemnat pe oricine a primit un pachet ca acesta să ia legătura cât mai curând cu funcționarul de reglementare a plantelor de stat.

„Vă rugăm să păstrați semințele și ambalajele, inclusiv eticheta de corespondență, până când cineva de la departamentul de stat pentru agricultură sau APHIS vă va contacta pentru a vă da instrucțiuni suplimentare”, au spus oficialii.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
455 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger