AcasăȘTIRI EXTERNEAmericanii confirmă: crucișătorul Moskva, scufundat de două rachete Neptun - VIDEO

Americanii confirmă: crucișătorul Moskva, scufundat de două rachete Neptun – VIDEO

navaRuşii, inamicii mediului. Au bombardat nava sub pavilion moldovenesc până au scufundat-o!

Un înalt oficial american a declarat că Statele Unite consideră că Moskva, nava amiral a flotei ruse de la Marea Neagră, a fost lovită de două rachete ucrainene de tip Neptun.

Rachetele anti-navă cu care Ucraina ar fi reușit să atace cea mai importantă navă de război a Rusiei în Marea Neagră au fost dezvoltate în țară, erau noi și, teoretic, încă nu erau operaționale.

Sistemul anti-navă Rk-260MT Neptun, cu o rachetă cu motor turbojet, a fost dezvoltat în timp record și construită complet în Ucraina, folosindu-se în mare parte industria națională de armament, după anexarea Crimeei în 2014.

Racheta împrumută boosterul de la lansare de la sistemul antiaerian S-125 și folosește un motor turbojet MS-400.Are o rază operațională de 280-300 km și o viteză de croazieră de circa 800-900 km/h.

Rușii au organizat o ceremonie de adio la Sevastopol

Acelaşi oficial a mai spus că, tot conform evaluării Washingtonului, există victime în rândul echipajului crucişătorului, dar nu este clar numărul lor. Nava avea un echipaj de aproximativ 500 de marinari.

Rușii susțin că nu au existat victime pe nava Moskva scufundată, dar au organizat vineri o ceremonie de adio la Sevastopol.

La ceremonie au participat veterani ai Marinei ruse și un preot. O panglică cu inscripția „Pentru navă și marinari” a fost atârnată de una dintre coroanele funerare, în condițiile în care Moscova susține că nu au fost victime și că toți marinarii au fost salvați, relatează serviciul în limba rusă al BBC, care publică și fotografii atribuite agenției oficiale TASS.

author avatar
Andreea Vlad
639 afisari

6 COMENTARII

  1. Nava a fost lovită cu o rachetă torpilă lansată de pe un avion , de la mare distanță. Restul sunt povești.

    • Rachetele torpilă sunt în imaginația ta bolnavă. Au fost 2 rachete „Neptun”, de fabricație neaoș ucrainiana. Lansate de pe uscat, cu o rază de max. 280 km și dirijate, în faza finala a zborului, de dronele turcești. O chestiune de precizie, care a funcționat și le-a scufundat rușilor frumusețe de vapor pe paradă. Pe merit.

    • În primul rând „sunt” zvonuri, nu „sant” zvonuri. Ortografia română bat-o vina… Nu se predă la Tiraspol?

  2. Video-ul este spectaculos, ucraineenii sunt o mare putere, era soare afara, marea albastra, doar ca Moskva s-a scufundat noaptea :).

    „Lithuania’s Defence Minister Arvydas Anušauskas said on 14 April that a distress signal had been sent from Moskva that day, and a Turkish ship evacuated 54 personnel from the ship at 2 a.m., before the ship sank at 3 a.m.” (wikipedia)

    bai baieti, cand terminati, ma, cu minciunile astea???

    • Ori esti prost , ori esti prost sau in cel mai fericit caz esti prost. Maimuta rusofila mai priveste si altceva in afara de canalele TV rusesi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger