AcasăȘTIRI EXTERNEAmericanii au rămas ŞOCAŢI când au văzut cine a ajuns în Senat!...

Americanii au rămas ŞOCAŢI când au văzut cine a ajuns în Senat! Nu s-a mai întâmplat aşa ceva niciodată în istoria SUA

Sarah McBrideAmericanii au rămas ŞOCAŢI când au văzut cine a ajuns în Senat! Nu s-a mai întâmplat aşa ceva niciodată în istoria SUA

Americanii de rând au fost foarte miraţi să vadă cine a ajuns în Senatul statului Delaware: o femeie transgender, Sarah McBride. Este o premieră în istoria politică a SUA.

Astfel, Sarah McBride devine prima femeie transgender aleasă în Senatul unui stat american. În noiembrie 2017, Danica Roem a devenit prima femeie transgender care a ajuns în camera inferioară a unui stat american, în Virginia.

Cine este Sarah McBride?

În vârstă de 30 de ani, Sarah McBride este originară din Wilmington, fieful candidatului democrat la alegerile prezidenţiale Joe Biden. Ea a lucrat cu fiul acestuia, Beau Biden, când el era procuror general al statului şi la Casa Albă în mandatul lui Barack Obama.

Din 2013, ea militează împotriva discriminărilor de gen în legislaţia din Delaware. Ea este în prezent purtător de cuvânt al Campaniei pentru Drepturile Omului (HRC), principala organizaţie de apărare a drepturilor LGBTQ în SUA.

În 2016, Sarah McBride a susţinut un discurs la Convenţia democrată, devenind prima persoană transgender care participă la convenţia unui mare partid.

Ce a spus Sarah McBride după victorie?

Am reuşit. Am câştigat alegerile„, a scris pe Twitter democrata, militantă cu experienţă pentru drepturile persoanelor LGBTQ. Ea şi-a învins adversarul republican cu 86% din voturi. „Sper că (victoria) va arăta oricărui puşti LGBTQ că democraţia noastră este şi pentru ei„, a adăugat ea, preluată de Agerpres.

Americanii îşi aleg azi preşedintele

Procesul de vot pentru alegerea celui de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii a ajuns la final. Americanii au avut de ales între preşedintele în exerciţiu, republicanul Donald Trump, care aspiră la al doilea mandat, şi candidatul Partidului Democrat, Joe Biden.

După închiderea urnelor, anunţarea câştigătorului ar putea dura zile. La acest scrutin, peste 100 de milioane de americani au votat anticipat din cauza pandemiei de COVID-19, ceea ce înseamnă că o întârziere în numărarea tuturor voturilor este foarte probabilă.

author avatar
Andrei Ștefan