AcasăȘTIRI EXTERNEAmericanii au dat-o în bară: au ucis 10 civili, printre care 7...

Americanii au dat-o în bară: au ucis 10 civili, printre care 7 copii, apoi şi-au cerut scuze! (VIDEO)

atac la kabulAmericanii au dat-o în bară: au ucis 10 civili, printre care 7 copii, apoi şi-au cerut scuze!

Ministrul american al apărării, Lloyd Austin, a prezentat scuze pentru eroarea forţelor americane de la Kabul, produsă cu puţin timp înaintea retragerii şi în urma căreia şi-au pierdut viaţa zece civili.

Printre victime se află şapte copii. Forţele armate americane au spus că ţinta iniţială a atacului cu dronă a fost un vehicul despre care credeau că aparţine grupării teroriste ISIS-K şi reprezenta o amenințare iminentă pentru aeroportul din Kabul.

Au promis să înveţe din greşeli

Ofer cele mai profunde condoleanţe rudelor supravieţuitoare ale celor care au fost ucişi”, a declarat, într-un comunicat, şeful Pentagonului, care a recunoscut că bărbatul vizat era „doar o victimă nevinovată, la fel ca celelalte persoane ucise în mod tragic”.

Ne cerem scuze şi vom face tot posibilul să învăţăm din această greşeală oribilă”, a adăugat el.

Nicio armată nu lucrează la fel de mult ca a noastră pentru a evita victimele civile. Când avem motive să credem că am luat vieţi nevinovate investigăm şi, dacă acest lucru este adevărat, îl recunoaştem”, a declarat generalul Kenneth McKenzie, şeful forţelor americane în Afganistan.

Au confundat o familie cu jihadiştii

Americanii au admis faptul că familia ucisă nu avea nicio legătură cu jihadiştii. Secretarul american al Apărării și-a cerut, de asemenea, scuze pentru cele întâmplate şi a promis că Statele Unite vor învăţa din această greşeală îngrozitoare.

Este puţin probabil ca vehiculul şi cei care au murit să fi avut legături cu gruparea jihadistă Stat Islamic-Khorasan (ISIS-K) sau să reprezinte o ameninţare directă pentru forţele SUA”, a declarat presei generalul Kenneth McKenzie.

author avatar
Andrei Ștefan
412 afisari

2 COMENTARII

  1. Cat friendly fire nu au facut Black Hawk in Vietnam va tineti cu manile de cap mureau americanii ca omizile… Acolo daca nu ai un program care sa proceseze dusmanul de camarad tragi cu pacate pe inima.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger