AcasăȘTIRI EXTERNEAmerica, trecută prin gloanțe. Încă un atac armat: trei morți, agresorul s-a...

America, trecută prin gloanțe. Încă un atac armat: trei morți, agresorul s-a sinucis – VIDEO

America, trecută prin gloanțe. Încă un atac armat: trei morți, agresorul s-a sinucis - VIDEO / Foto: printscreen

Trei atacuri cu armă de foc și 21 de morți, în patru zile. Un bărbat a ucis trei persoane înainte de a se sinucide, marți, în statul american Washington, a anunțat poliția. Anterior, două atacuri au îndoliat California, soldate cu 11 și șapte morți, la 48 de ore distanță unul de celălalt, și lovind în special comunitatea asiatică, din care proveneau majoritatea victimelor.

 

Această nouă tragedie a avut loc marți dimineață, în jurul orei 3:30, în jurul și în interiorul unei băcănii dintr-o benzinărie din Yakima, un oraș de 97.000 de locuitori situat la două ore de Seattle.

„I-am ucis pe acei oameni”

Suspectul în vârstă de 21 de ani, Jarid Haddock, nu a avut nici un motiv special pentru a-și ataca victimele, a declarat poliția.

„Nu a existat niciun conflict aparent între oameni. Bărbatul a intrat pur și simplu în magazine și a început să tragă”, a declarat anterior șeful poliției din Yakima, Matthew Murray.

Apoi a împușcat două persoane în afara magazinului, înainte de a fura o mașină și de a fugi. A urmat o urmărire iar autoritățile au avertizat că suspectul este „înarmat și periculos”.

Apoi, poliția a primit un apel de la o femeie care a spus că bărbatul căutat i-a luat telefonul. El „și-a sunat mama și a făcut mai multe declarații incriminatoare, cum ar fi «I-am ucis pe acei oameni»” înainte de a afirma că avea de gând să se sinucidă, a declarat Matthew Murray presei.

Ofițerii trimiși la fața locului au ajuns la timp pentru a auzi focuri de armă. Au încercat să îl resusciteze, dar nu au reușit, informează 20 Minutes.

Carnagii cu repetiție

Luni, șapte muncitori agricoli au fost împușcați la două ferme din Half Moon Bay, în apropiere de San Francisco. O a opta persoană a fost grav rănită de un bărbat în vârstă de 60 de ani, pe nume Chunli Zhao. Fost angajat al uneia dintre cele două ferme, acesta a fost arestat de autorități cu un pistol semiautomat în vehicul.

Iar sâmbătă seară, sărbătorirea Anului Nou chinezesc în Monterey Park, lângă Los Angeles, s-a transformat într-un carnagiu, când un asiatic de 70 de ani, Huu Can Tran, a ucis 11 persoane, majoritatea vârstnici, într-o sală de dans populară printre clienții asiatici.

El a încercat apoi să atace o a doua sală de bal înainte de a se sinucide în duba sa, înconjurat de poliție. Anchetatorii încearcă încă să determine motivele celor două atacuri.

author avatar
Tudor Borcea