AcasăȘTIRI EXTERNEAmerica sacrifică Europa pentru salvarea generalului Dolar

America sacrifică Europa pentru salvarea generalului Dolar

America sacrifică Europa pentru salvarea generalului DolarAmerica sacrifică Europa pentru salvarea generalului Dolar / Sursa FOTO: Twitter.com

Cronica distrugerii deliberate a Europei își consumă o nouă filă prin războiul din Ucraina. De 30 de ani, Statele Unite au avut o singură obsesie pe continentul nostru, să împiedice apariția unei „Europe a europenilor”, despre care vorbea generalul Charles de Gaulle, o Europă bazată pe o securitate „care să meargă de la Atlantic la Urali”. „Adevărul este că americanii vor sfârși prin a fi urâți de toată lumea. Chiar și de cei mai apropiați aliați!”, anticipa De Gaulle, în 1963, vremurile de azi.

Vizionarul conducător francez avea dreptate. Războiul din Ucraina este atât vârful doctrinei politicii externe americane („Dezbină și stăpânește”), cât și momentul unei potențiale inversări.

Asistăm nu numai la o revoluție militară rusă, datorită armelor hipersonice, ci și la apariția unei lumi multipolare.

Schimbări majore în lume

În toată această poveste, Franța are un avantaj imens – este atât o putere europeană, cât și una internațională, fiind prezentă pe toate oceanele planetei. Parisul poate să dea un brânci Americii, dar vrea să facă asta? Are viitorul lider de la Elysee dorința de a sancționa faulturile Washingtonului asupra intereselor UE?

Ca să putem înțelege lumea de mâine trebuie să analizăm bine ce se întâmplă acum în fața ochilor noștri. Declinul puterii americane este inevitabil. Lumea se pregătește de o „de-dolarizare” fără precedent.

Dar mai sunt și alte aspecte de luat în seamă:

  • autodistrugerea UE, prin măsurile luate la Bruxelles. Sancțiunile fără cap dictate de-a valma împotriva Rusiei lovesc și în Europa, nu numai în Putin și în camarila lui;
  • declinul puterii germane, care a uitat vechea înțelepciune a cancelarilor Bismarck și Willy Brandt – Europa merge prost atunci când Germania și Rusia nu se înțeleg;
  • trezirea politică a Indiei, care menține lumea anglo-saxonă la granițele sale;
  • schimbarea de macaz a politicii Partidului Comunist Chinez. Beijingul a demonstrat deja că înțelege jocul inflaționist al Occidentului și de doi ani a decis să stocheze materiile prime esențiale și cerealele, lovitură pe care azi Vestul consumator o resimte din plin.

SUA, avertisment pentru europeni: „Să fim clari înțeleși!”

Sesizând pericolul, Statele Unite au dat un ultimatum tuturor țărilor care nu s-au grăbit să-și sacrifice propriile interese pe altarul supremației politice americane. Încetarea cooperării economice, militare și de orice alt fel cu Rusia este un ordin pentru toată Europa, s-a stabilit la Washington!

Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, nu s-a ferit să lanseze amenințări împotriva statelor care văd o oportunitate în actuala situație de pe glob. Pentru unii, menținerea relațiilor cu Rusia și, mai mult, umplerea golului lăsat de alianța SUA-Marea Britanie-Franța-Italia-Japonia este acum o șansă ce nu trebuie ratată.

„Să fim clar înțeleși, coaliția unită nu va fi indiferentă față de acțiunile care subminează sancțiunile pe care le-am impus”, a tunat, de la Washington, șefa Trezoreriei SUA.

Un nou sistem financiar global

Misiunea e clară, euro trebuie adus la pământ pentru ca dolarul să-și mențină supremația pe piața valutară internațională! După ce China a impus companiilor occidentale prezente pe piața sa să facă tranzacții în yuanul digital, iar Rusia a anunțat că orice vinde (petrol, gaz, cărbune, grâne, oțel etc) trebuie plătit în ruble, generalul „Dolar” a început să-și cam piardă stelele de pe umeri.

Sfârșitul sistemului financiar bazat pe tranzacții în dolari este accelerat de evoluțiile geopolitice. Occidentul a încercat cu disperare să sancționeze Rusia pentru a o subjuga economic, dar a sfârșit prin a ridica prețurile la energie, materii prime și alimentele, iar totul s-a întors împotriva sa, adică a populației civile.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
3.719 afisari

11 COMENTARII

  1. Amerikanii deja sunt urâți de toată lumea. Nimeni nu mai vrea cocacola din kimicale și nici nu ne dorim carne făcută la imprimantă sau vaccinuri care distrug sistemul imunitar.

  2. uniunea europeana a ajuns gospodaria agricola colectiva tarile ocidentale sau imbogatit si america vrea sa isi ea si ea partea

  3. Nu mai au caractere in politica europenii au inghitit doctrinele americane iesite din minti fara Dumnezeu care o sa sfarseasca spre nicaieri!! Cum pot ei sa si demoleze parintii fondatori si sa credem ca ii doare de altii???!!

  4. Totul e inutil, dolarul e hârtie higienica, o știe toată lumea. Cine mai sta „ghiocel” în fata amerlocilor este un mare dobitoc. Toti vor sa „ia distanta” de US numai ca trupele yankeilor de pe teritoriul statelor pe care trebuiau chipurile sa le apere s-au transformat în trupe de ocupație. Momentul eliberării de jugul oligarhiei americane este aproape și primii care o vor face vor fi chiar…. americanii.

  5. Au inceput sa se prinda oamenii de morivele pentru care americanii au bagat zazanie in Ucraina? Ia sa vedem cine iese presedinte in Franta, mai sunt doar cateva zile.

  6. hai pe bune ? si o sa vina „vive la France” sa ma apere pe mine de rusii ( asa cum ma aparat sa imi iau tezaurul de la ei )sau o sa imi dea UE bani sa ma dezvolt ca tara ? ne place sau nu USA sunt cei mai buni si pe armata si pe dolari , restul sunt bancuri , asa ca vrem nu vrem trebuie sa fim cu cineva , acum depinde de noi pe cine alegem , USA sau UE

    • Camasa e mai aproape decat pardesiul! Adica trebuie sa fim in primul rand cu UE, ca suntem membri UE de 20 de ani. Apoi trebuie sa avem relatii bune si cu rusii, vrem nu vrem sunt in coasta noastra, au resurse de care putem profita, economic dar si rusia e o buna piata de desfacere pentru economia noastra, pe care nu o avem, a fost distrusa sistematic pentru a fi ocupati economic de catre capitalismul din vest! Am ajuns doar colonie, piata de desfacere pentru rebuturile refuzate de vestici, exportam forta de munca, curve si hoti si traim din imprumuturi conditionate in loc sa traim din munca noastra, in fabricile noastre si pe ogoarele noastre date pe nimic strainilor! Cine nu vede aceste adevaruri ori e tampit, ori vandut strainilor! Si nu ma luati cu clisee, am lucrat 10 ani afara, stiu cum gandesc si traiesc strainii! Capitalismul este jaful celui puternic asupra celui mai slab!

  7. Dolarul a pierdut iar Americanii incearca. s a sa distruga Europa si Euro ,dar ei vor sa distruga si China si Rusia si pe toata lumea care nu le convins ,acesti drogati care sint plini de datorii si dezbina omenirea se vor duce in cap pentru ca toata omenirea este impotriva lor

  8. Dolarul a pierdut iar Americanii incearca. s a sa distruga Europa si Euro ,dar ei vor sa distruga si China si Rusia si pe toata lumea care nu le convine ,acesti drogati care sint plini de datorii si dezbina omenirea se vor duce in cap pentru ca toata omenirea este impotriva lor

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger