AcasăȘTIRI EXTERNEAmerica progresistă  a găsit soluția: desființăm Poliția

America progresistă  a găsit soluția: desființăm Poliția

Departamentul de Poliție din Minneapolis va fi „destructurat”, a anunțat primăria  orașului unde  a murit George Floyd. „Ne-am angajat în destructurarea serviciilor de poliţie aşa cum le cunoaştem şi reconstruirea cu populaţia noastră a unui nou model de securitate publică cu scopul de a asigura în mod real siguranţa oamenilor”, a declarat preşedinta Consiliului municipal, Lisa Bende. Nu e clar cum va funcționa un “nou sistem de protecție publică”, însă anunțul a fost primit cu entuziasm de sute de participanți la un protest de stradă  în Powderhorn Park, în sudul oraşului. E numai un început, dar această diversiune într-un an electoral, pritocită de democrați, devine un plan national de retragere a sprijinului financiar pentru exact de ce are nevoie America acum – forțele de ordine.

Rasismul e un pretext –  în cazul Floyd e vorba de violență – o știe și Joe Biden, dar el vrea puterea. Deocamdată n-are ochi pentru jefuitorii care incendiază și fură din magazinele orașelor. Toți progresiștii americani se unesc în doctrina de rasă, deși polițiștii care au murit în ultimele săptămâni sunt și ei americani. Nu e în regulă, dar același Biden scrie un editorial supraabundent în Gulf News în care îl face vinovat pe Trump de toate – coronavirus, “oamenii negri uciși de aproape 2,5 ori mai mult decât  cei albi” (o statistică care nu ține cont de reprezentarea etnică a populației, 13% negri și 61% albi, însă primii sunt responsabili de peste 60% din infracțiuni) “rasismul sistemic”, polițiștii „răi” – și denunță „justiția metastazată”. S-a dus la Houston pentru a întâlni familia  Floyd (dar nu va participa la înmormântarea lui George, din motive de scuritate), este susținut acum și de fostul secretar de stat american şi şef al Statului major – republicanul Colin Powell. E clar, s-a trezit „Sleepy Joe”, cu foloase pe măsură: funcționarii din mai multe orașe americane au spus că își vor revizui departamentul de poliție și siguranță publică. General Motors promite 10 milioane de dolari pentru a sprijini organizațiile care promovează “eliminarea intoleranței și rasismului”.

Activiști și protestatari fac apel la “dezamorsarea” poliției, primind susținere în rândul parlamentarilor democrați. Alexandria Ocasio Cortez, membru al Camerei Reprezentanților SUA, a cerut reducerea departamentului de poliție al orașului New York, despre care a spus că valorează 6 miliarde de dolari. Primarul de Blasio din New York s-a angajat, de asemenea, să-și facă orașul „mai drept”. El a propus ca o secțiune din bugetul poliției să fie redistribuită lucrărilor sociale și tineretului, în timp ce dosarele disciplinare ale polițiștilor vor fi, de asemenea, mai transparente. În Manhattan s-a strigat ”Luați bani de la poliție, finanțați școlile”. Opțiuni despre care Donald Trump nu vrea să audă. Președintele, care a retras Gărzile naționale din Washington, i-a acuzat în mod special pe adversarul său Joe Biden și pe democrați că vor să „taie proviziile poliției”, în timp ce el pledează pentru „o poliție eficientă și bine plătită”.  Trump a amintit, de asemenea,  de principiul „egalității în fața legii care trebuie să însemne că fiecare american primește același tratament în fiecare interacțiune cu poliția, indiferent de rasă, culoare, sex și credință.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
273 afisari

1 COMENTARIU

  1. Noul sistem public va funcționa ca in stravechime cand batranii satului alegeau pe baza de experienta, flacaii satului care pazeau clacile si balciurile populare. Flacaii erau dotati cu maciuci si maiuri gata sa neteze spinarea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger