AcasăȘTIRI EXTERNEAmerica post-George Floyd a luat-o razna

America post-George Floyd a luat-o razna

Muzeul de Istorie Naturală din New York va demonta de la intrarea principală statuia lui Theodore Roosevelt, cel de-al 26-lea preşedinte al Statelor Unite. O țară care își aruncă istoria la gunoi, mânată cu biciul de mânjitori și demolatori: noua societate post-George Floyd.

Monumentul  îl reprezintă pe Roosevelt călare, însoţit pe jos de un indian şi un războinic african. Primarul Bill de Blasio a explicat că muzeul a considerat că statuia trebuie îndepărtată deoarece “prezintă explicit negrii şi indigenii ca subjugaţi şi inferiori rasial”. Wow! Dar ce trebuia să stea lângă bidiviul lui Roosevelt –un rapper musai afro-american, un jucător NBA, vreun miner sovietic cu lopata “Inima lui Stalin”? O instituție de cultură, la fel și de Blasio, ar trebui să știe că dărâmarea statuilor nu înseamnă înlocuirea istoriei. Dar se poate și mai mult, să luăm măsuri: pe când doborârea de pe soclu a  lui George Washington, fondatorul și primul președinte al SUA? Și el avea sclavi. La fel și Thomas Jefferson, ce mai contează în mintea neo-comuniștilor că el a scris Declarația de Independență, aceste  personalități încep să le pută. Nu e vorba de un război al claselor despre care vorbea Marx, ci de unul al raselor și tocmai din partea celor care susțin egalitatea drepturilor. America nu mai vrea să-și asume propriul trecut, la 150 de ani de la terminarea războiului de secesiune. Nu se ştie care va fi soarta statuii, comandată în 1925, la șase ani după moartea lui Roosevelt, și instalată în 1940 în apropierea intrării în Parcul Central din New York –un ansamblu considerat memorialul oficial al orașului pentru fostul preşedinte. Acum un an, muzeul newyorkez deschidea o expoziţie intitulată Abordarea Statuii, legată de istoria acesteia, iar acum consideră că monumentul trebuie să fie înlăturat. Ce cădere, ce elan demolator, ce se duce America în râpă.

author avatar
Radu Jacotă
361 afisari

1 COMENTARIU

  1. Asta e o tampenie ce faci scoti si filmul Gladiatorul pt ca in film apărea sclavi negrii, scoti si Spartacus il poti scoate si pe Rosveltu batran ca ura germanii. Evident ecoatem din istorie toți faraonii pe Alexandru cel Mare si in special tot Imperiul Roman ce isi cladea jacuzziul pe sclavie. Inca o dovada ca cei ce cenzureaza nu inteleg rasismul si comit acelasi abuz…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger