AcasăȘTIRI EXTERNEAmerica nu se teme de China, dar investește miliarde în US Navy....

America nu se teme de China, dar investește miliarde în US Navy. Planul lui Trump sperie lumea!

America nu se teme de China, dar investește miliarde în US Navy. Planul lui Trump sperie lumea! / Sursă foto/ https://www.govexec.com

Cum China și-a tot băgat nasul prin Pacific, uneori și pe unde nu avea voie, Pentagonul ia în serios pofta de expansiune a Beijingului. Așa se face că, deși afirmă sus și tare că nu se tem de chinezi, americanii anunță că vor mai multe nave de război, mai puternice, mai rapide și… evident, dacă se poate, ieri!

Secretarul Apărării, Mark Esper, a declarat că, deși China are mai multe nave, va trece ceva timp până să se poate compara cu puterea pe care o deține US Navy: „Vreau să precizez că China nu se poate compara cu Statele Unite atunci când vine vorba de puterea navală. Chiar dacă am încetat construcția de nave noi, ar fi nevoie de ani pentru a reduce decalajul în ceea ce privește capacitatea noastră în marea liberă”.

În loc să investească în portavioane uriaşe, care nu se deplasează decât înconjurate de o importantă forţă aeronavală şi care sunt imobilizate în fiecare an mai multe luni pentru lucrări de întreţinere, Pentagonul doreşte să construiască până în 2045 nave şi submarine capabile să patruleze oceanele fără echipaj şi fără întrerupere.

207 de miliarde de dolari pentru Marina SUA

Proiectul de buget al Pentagonului pentru exerciţiul 2021 prevede deja 207 miliarde pentru Marina SUA. O creştere de 2% reprezintă 4 miliarde de dolari în plus ce ar putea fi alocaţi în fiecare an construcţiei de noi nave de război.

„În faţa activităţilor destabilizatoare ale armatei chineze, în special în domeniul maritim, Statele Unite trebuie să fie pregătite să descurajeze orice conflict şi, dacă este necesar, să lupte şi să învingă pe mare”, a adăugat şeful Pentagonului, reamintind că SUA şi-au fixat ca obiectiv să se doteze în următorii 10 ani cu 355 de nave de război în total, faţă de 293 în prezent.

„Viitoarea forță navală va fi mai echilibrată în capacitatea sa de a produce efecte letale din aer, de pe mare și de sub mare”, a spus secretarul.

Navele letale fără pilot

Mark Esper a vorbit despre nave de luptă mai numeroase şi mai mici, bastimente de suprafaţă şi submarine care să poată fi pilotate de la distanţă, chiar complet autonome, precum şi despre submarine mai numeroase şi cu capacităţi sporite.

Navele fără pilot a viitoarei flote planificate a Departamentului Apărării „va fi o schimbare majoră în modul în care vom conduce războiul naval în anii și deceniile viitoare”, a spus Esper, argumentând că aceste mijloace ar putea fi însărcinate să „efectueze o varietate de funcții, de la tragerea cu ploiectile letale și depunerea de mine, până la efectuarea aprovizionării sau supravegherea inamicului. ”

Raportul a explicat în continuare că China se străduiește să-și mărească „capacitatea de construcție navală și capacitatea pentru toate clasele navale”. Proiectul China Power de la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale a estimat că China ar putea avea 425 de nave de luptă până în 2030. Experții au declarat pentru Insider că „capacitatea lor de construcție navală este un avantaj imens pentru ei într-un conflict prelungit cu Statele Unite”.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
397 afisari

1 COMENTARIU

  1. Americanii inca nici nu au pornit proiectul navelor fara pilot ca chiezii deja au inceput constructia (6-10 nave/an) de 076 Class Assault Carrier, nave de talie mijlocie care sa transporte insa elicoptere(fara pilot) si drone specializate in detectarea la mare distanta si adancime a navelor de suprafata, aeriene si submarine. [„and its new Type 055 Class destroyers are widely considered the most capable and most heavily armed in the world”.] Se pare ca aceasta pregatire intensa a chinezilor le-a dat ideea americanilor sa se apuce de ceva care sa dovedeasca utilitatea pregatirilor preventive chinezesti.
    https://militarywatchmagazine.com/article/what-to-expect-from-china-s-upcoming-type-076-drone-mothership-carrier

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger