AcasăȘTIRI EXTERNEAmerica NU se mai ascunde, a ieșit la luptă! Generalul Paul Nakasone:...

America NU se mai ascunde, a ieșit la luptă! Generalul Paul Nakasone: „Desfășurăm o operațiune de atac în sprijinul Ucrainei”

America NU se mai ascunde, a ieșit la luptă! Generalul Paul Nakasone: „Desfășurăm o operațiune de atac în sprijinul Ucrainei” (sursa foto: bzi.ro)

America nu se mai ascunde și iese la luptă! Generalul Paul Nakasone, mare șef la Pentagon peste divizia „cyber” a US Army, admite că oamenii săi luptă de partea Ucrainei în războiul contra Rusiei!

Este prima declarație oferită de un înalt responsabil american cu privire la implicarea directă a SUA în războiul din Ucraina.

Operațiuni ofensive și informaționale

Hackerii militari americani au desfășurat operațiuni ofensive în sprijinul Ucrainei, a declarat șeful Comandamentului Cibernetic al SUA pentru Sky News. Generalul Paul Nakasone a confirmat pentru întâia dată că SUA desfășoară operațiuni ofensive de hacking în sprijinul Ucrainei, ca răspuns la invazia rusă.

„Am efectuat o serie de operațiuni pe întregul spectru: ofensive, defensive și informaționale” – Paul nakasone

Fără să dea detalii cu privire la aceste activități, generalul american a susținut că acestea au fost legale, făcute prin politica decisă la Departamentul Apărării.

„Jobul meu este să ofer o serie de opțiuni secretarului Apărării și președintelui și, deci, asta fac”, a mai spus șeful Comandamentului Cibernetic al SUA, din nou fără să detalieze pe marginea acestor opțiuni.

author avatar
Andrei Coman