AcasăȘTIRI EXTERNEAmerica, la vânătoare de spioni GRU. Recompensă de 10 milioane dolari pentru...

America, la vânătoare de spioni GRU. Recompensă de 10 milioane dolari pentru cea mai temută echipă de hackeri din lume!

America, la vânătoare de spioni GRU. Recompensă de 10 milioane dolari pentru cea mai temută echipă de hackeri din lume! (sursa foto: hotnews.ro)

Statele Unite, la vânătoare de spioni GRU! Departamentul american de Stat oferă o recompensă de 10 milioane de dolari pentru capturarea a șase ofițeri de intelligence ruși!

Cei șase sunt considerați printre cei mai buni hackeri și fac parte dintr-o unitate de elită a GRU, spionajul militar rus. Potrivit Daily Mail, ei ar fi acuzați că au oprit un sistem de siguranță de la Cernobîl, cauzând mari probleme infrastructurii nucleare… americane, scriu britanicii!

Ce este Sandworm Team

Recent, mai exact pe 26 aprilie, cei șase – care lucrează pentru GRU (agenția de informații militare externe a statului major al Forțelor Armate ale Federației Ruse) – au fost inculpați pentru o serie de infracțiuni ce includ fraudă electronică, dar și înregistrarea de nume de domenii false și furt de identitate, precum și deteriorarea intenționată a unui computer protejat.

Publicația britanică dezvăluie, totodată, și numele celor șase. E vorba despre tineri cu vârste între 27 și 35 de ani. Și anume: Yuriy Sergeyevich Andrienko, Sergey Vladimirovich Detistov, Pavel Valeryewich Frolov, Anatoliy Sergeyevich Kovalev, Artem Valeryevich Ochichenko și Petr Nikolayevich Pliskin, conform Daily Mail.

Se crede că echipa s-ar afla în spatele creării programului malware NotPetya. Mai mult, se pare că grupul de hackeri ar fi reușit să acceseze un monitor de radiații la Cernobîl în 2017, pe care l-au oprit.

Cei șase inculpați fac parte dintr-o echipă de elită de kackeri ruși, numită Sandworm Team.

Anonymous vs. hackerii ruși

Pe de altă parte, în contextul începerii războiului din Ucraina și al invaziei ruse asupra teritoriului ucrainean, colectivul Anonymous a multiplicat operațiunile de hacking împotriva Rusiei. La începutul lunii aprilie s-a aflat că hackerii au revendicat scurgerea de date personale ale 120.000 de soldați ruși, cu scopul de „a-i aduce în fața unui tribunal pentru crime de război”.

Anonymous a declarat un război digital împotriva Rusiei, dezvăluind datele de naștere, numele, adresele și numerele de pașaport ale militarilor ruși. Citiți mai multe detalii AICI.

author avatar
Andrei Coman