AcasăȘTIRI EXTERNEAmerica, la un pas să fie alungată de China din Asia! Câți...

America, la un pas să fie alungată de China din Asia! Câți militari au SUA în regiunea Indo-Pacific

chinaAmerica, la un pas să fie alungată de China din Asia! Câți militari au SUA în regiunea Indo-Pacific

Tensiunile dintre China și SUA sporesc din cauza Taiwanului, iar îngrijorările Pentagonului sunt cu atât mai mari cu cât forțele armate chineze se dezvoltă. În fața unei astfel de amenințări, puterea marinei americane din regiunea India-Pacific slăbește. Prezența SUA în zonă scade, armata americană concentrându-se pe alte conflicte militare.

Conform datelor furnizate de publicația New York Times, americanii mai au aproximativ 55.000 de militari în Japonia și 28.000 în Coreea de Sud.

Alte câteva mii sunt desfășurate în Australia, Filipine, Thailanda și Guam.

Pentagonul subestimează capacitatea Chinei

Planurile de dezvoltare a prezenței SUA în această regiune geo-strategică au fost împiedicate de bugete inadecvate dezvoltate de Pentagon, priorități nenecesare și lipsa de consens la Washington cu privire la China.

Pentagonul a sporit investițiile în științe aplicate de ultimă oră, cum ar fi inteligența sintetică și programele cibernetice și spațiale, pentru a organiza o luptă fezabilă de înaltă tehnologie cu China în anii 2030. Cu toate acestea, este mai probabil ca balanța să încline în ​​favoarea Chinei în momentul în care aceste forțe sunt desfășurate.

SUA are cel mai mare buget de apărare din istorie

Președintele american Joe Biden a prezentat în primul său an de mandat cel mai mare buget de apărare din istoria SUA, cu toate acestea, o mare parte din creștere va fi afectată de inflație. Biden, la fel ca predecesorul său, nu atinge astfel un obiectiv de 3% până la 5% progres anual real al fondurilor, un obiectiv bipartizan stabilit chiar mai devreme de conflictul din Ucraina, potrivit The New York Times.

În timp ce marina americană este dispersată peste tot în lume, China își poate concentra forțele pe o luptă viitoare în vecinătatea sa și va câștiga, pentru că are potențial, cred experții. China are cea mai mare marină din lume și cea mai mare forță aeriană a Asiei și un arsenal impunător de rachete menite să descurajeze SUA. Cel de-al treilea portavion dezvoltat de China se apropie de finalizare, iar un hardware nou diferit este în curs de dezvoltare sau este deja în funcțiune.

Războiul din Ucraina a afectat prezența SUA în Asia

Prezența marinei americane în Asia, în schimb, a fost afectată de o lungă perioadă de preocupare pentru conflictele din Orientul mijlociu și din Estul Europei. Conflictul din Ucraina s-a transformat într-unul pe termen lung care costă 54 de miliarde de dolari, obligându-l pe Biden să amâne și să redacteze din nou Strategia Națională de Apărare și Strategia de Securitate Națională a administrației sale – documente importante care stabilesc prioritățile internaționale și nevoile de resurse utile. Or să te ocupi și de Rusia și de China în același timp nu este deloc ușor. America nu a avut grijă de tehnica sa de protecție în Asia, considerând problema Chinei ca fiind esențială, dar nu presantă.

author avatar
Andreea Vlad
3.041 afisari

12 COMENTARII

  1. In China nu se drogheaza si face parade de homo sau operatii transgenders ca in amerlica , un popor care munceste si normal ca are viitor Succes si victorie pentru China

    • China a fost si este ridicata de SUA si Europa. Nu are nici pana azi un brand adevarat al ei, dar e doldora de arme ca si fosta URSS.
      Nu are drogati pentru ca acolo drogatii se impusca si are cel mai mare numar de persoane executate pe an. Traieste din comertul cu occidentul lacom, cel care nici pana azi nu s-a hotarat sa-i puna embargou.
      Iar calculatorul de la care scrii (sau tel.) sunt facute de occidentul drogat, la fel ca toate celelalte facilitati de care te servesti in viata de zi cu zi.

      • Bine bai boule, du-te tu in China si stai in lockdown sa-ti dea Partidu’ pe la buze 2 minute pe zi, cand te lasa sa iesi pe strada. De asemenea, semneaza cu grija la ratingul social si vezi cum faci sa nu superi pe cine nu trebuie, in rest, mars in casa si inchide geamul.
        Si ia-o si pe zap-itza de ma-ta cu tine, poate va oferiti voluntar in vreun lab unde se testeaza niste virusi comandati de Occident pentru implementarea noii ordini mondiale, gulagul digital de tip chinezesc.
        Eu prefer Romania

  2. bai cristi, tu esti un mic rahat in ploaie. China este un imperiu si o civilizatie, un popor care are un mare trecut si o mare istorie. Toti astia de la romanika cu cultura de radiosant, niste goliciuni pline de mizerie umana, va permiteti sa va dati cu presupusul despre toate si orice ca si cum voi ati fi buricul pamantului. Toti incultii isi scot maruntaiele pe internet si mass-media. Tara asta in care traiesti tu si eu are numai din astia ca tine din cauza asta este unde este. Voi le stiti pe toate si va pricepeti la toate. Uita-te unde este si ce face natia al carui cetatean esti si ce fac China si poporul chinez.
    Lungul nasului si ciocul mic.

  3. „SUA are cel mai mare buget de apărare din istorie” Păi, cu bugetul să se bată. Alții au arme foarte bune. Să vedem care câștigă.

  4. De unde o scoți?? China, mai degrabă, se teme că va fi ușor blocată în mările care o mărginesc, fiindcă flotilele americane mișună pe-acolo, iar bazele americane sunt aproape, în Japonia și Coreea. Iar mai departe, apele sunt tot ale americanilor, fără discuție.

  5. se pare ca numai datorita/din cauza americanilor din Coreea de sud
    ala micu de la nord
    nu a fost halit de chinezi…..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger