AcasăȘTIRI EXTERNEAmerica, la un pas de APOCALIPSA NUCLEARĂ! Toată Coasta de Est a...

America, la un pas de APOCALIPSA NUCLEARĂ! Toată Coasta de Est a SUA, rasă de pe fața Pământului! – VIDEO

explozieAmerica, la un pas de APOCALIPSA NUCLEARĂ! Toată Coasta de Est a SUA, rasă de pe fața Pământului! - VIDEO

Criza nucleară de la Three Mile Island, din 1979, în centrul statului Pennsylvania, a fost și rămâne cel mai grav accident de acest gen din istoria Americii. Dar incidentul putea fi unul cu adevărat apocaliptic, dezvăluie un fost angajat al centralei nucleare.

În documentarul „Meltdown: Three Mile Island”, lansat pe Netflix miercuri 4 mai, Rick Parks – un fost inginer de la centrala nucleară – dezvăluie modul în care mușamalizările și falsificarea testelor de siguranță au cauzat accidentul nuclear care ar fi putut rade de pe fața pământului întreaga Coastă de Est a SUA.

America era să fie „în pragul unei apocalipse” capabile să declanșeze „o explozie care ar fi putut distruge Philadelphia, New York City și Washington, DC”, spune Tom Devine, de la grupul de supraveghere Government Accountability Project, potrivit The New York Post.

Topirea parțială a nucleului din reactor – cauzată de o defecțiune a supapei – a avut loc pe 28 martie 1979 și a fost evaluată la nivelul cinci din șapte pe scara internațională a evenimentelor nucleare fiind considerat un „accident cu consecințe mai ample”. Dar, de la început, operatorii centralei și oficialii guvernamentali au încercat să mușamalizeze dezastrul, minimizând gravitatea accidentului și refuzând să ceară o evacuare de urgență a regiunii.

Gravitatea accidentului, ascunsă „sub preș”!

Pentru Parks, fost membru al Marinei americane, accidentul a pus imediat la îndoială viitorul industriei, spune el în documentar. Dar lucrurile au devenit și mai riscante când inginerul a văzut cum se desfășura procesul de curățare, care era condus de compania Bechtel Corp.

Cel mai îngrijorător a fost că șefii centralei nucleare au vrut să folosească o macara pentru a scoate aproximativ 1.000 de kilograme de epave nucleare din miezul reactorului defect. Această idee i s-a părut înfricoșătoare lui Parks, deoarece macaraua fusese prezentă pe Three Mile Island în momentul prăbușirii și a fost probabil supusă unor daune serioase. Folosirea ei, s-a gândit Parks, ar fi putut provoca un accident asemănător celui de la Cernobîl.

Cel mai grav accident din istoria industriei nucleare americane

La 28 martie 1979, America a suferit cel mai grav accident nuclear – o cădere parțială a nucleului reactorului de la centrala nucleară de la Three Mile Island din apropiere de Middletown, Pennsylvania. În timpul săptămânii pline de tensiune care a urmat, rapoartele și informațiile contradictorii au condus la panică, iar mai mult de o sută de mii de locuitori, mai ales copii și femei însărcinate, au fugit din zonă.

În dimineața zilei de 28 martie, mai multe pompe de apă-răcire au eșuat pe al doilea reactor de la Three Mile Island (TMI-2), cauzând supraîncălzirea reactorului. Reactorul s-a oprit cu opt secunde mai târziu, dar temperatura miezului a continuat să crească, deoarece supapele care controlau apa de răcire de urgență au fost blocate.

După șaisprezece ore, miezul a fost în cele din urmă inundat și temperatura sa a fost controlată. În acest moment, jumătate din nucleu s-a topit și o parte din ea s-au dezintegrat, deși au trecut ani de zile înainte ca oamenii de știință să fi descoperit că s-a produs o criză. TMI-2 a funcționat numai 90 de zile de la producerea accidentului.

author avatar
Andreea Vlad
1.624 afisari

2 COMENTARII

  1. măi Andreea , pare că ţi-ai cumpărat televizor ieri . Apocalipsă şi mortăciuni peste tot . Era să sar în beci dupe conserve de supravieţuire . Ai omis în titlu câteva detalii semnificative , ca să nu facă atac de cord mamaiele . Ori poate de asta ai băgat info parţială negativistă conaţionalilor tăi . Ai noroc că nu îţi batem la uşă pentru sfaturi . Oleak de stress în plus lume , luaţi cu lingura , era lipsă pentru vremurile astea . Pocniv-ar frigideru vara !

  2. Orice se scrie numai sa ia gandul de la orcii spurcati! Ar fi in stare sa scrie articol SOC SI GROAZA! O LOCALITATE RASA DE PE FATA PAMANTULUI IN VESTUL EUROPEI! au fost gasite vestigii ale unui trib galez distrus de romani. Logic, deja ar fi razboi intre Franta si Italia conform lu marea tanti jurnalista.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger