AcasăȘTIRI EXTERNEAmerica intră în război: Biden a semnat ordinul, sute de soldați vor...

America intră în război: Biden a semnat ordinul, sute de soldați vor pleca pe front imediat! – FOTO / VIDEO

America intră în război: Biden a semnat ordinul, sute de soldați vor pleca pe front imediat! – FOTO / VIDEO

Președintele SUA, Joe Biden, a aprobat un plan de redistribuire a trupelor americane în Somalia, o inversare a ordinului fostului președinte Donald Trump de a retrage militarii americani până în ianuarie 2021.

Un oficial de rang înalt din cadrul administrației de la Washington a declarat, sub protecția anonimatului, că decizia vine pe fondul evoluției informațiilor care sugerează că grupul extremist Al-Shabab ar putea reprezenta în curând o amenințare mai mare pentru regiune.

Sute de militari sunt îmbarcați

„Al-Shabab a profitat de instabilitatea somaleză și de politica agitată pentru a deveni, așa cum am indicat, cea mai mare și cea mai bogată filială globală a grupării Al-Qaeda”, a declarat oficialul în cadrul unei convorbiri cu reporterii.

„Am văzut, din păcate, dovezi clare ale intenției și capacității Al-Shabab de a viza americanii din regiune”, a adăugat oficialul, informează CNBC. Înaltul oficial al administrației a declarat că trupele americane deja staționate în străinătate vor fi mutate în Somalia. Oficialul a spus că mai puțin de 500 de militari vor fi mutați în această țară devastată de război.

Biden a semnat imediat

The New York Times, care a raportat primul despre această decizie, a citat oficiali anonimi care au declarat că vor fi trimise câteva sute de trupe. Times a mai spus că Biden a semnat propunerea secretarului apărării, Lloyd Austin, la începutul acestei luni.

În 2020, Trump a ordonat retragerea a aproximativ 750 de soldați americani din Somalia până în ianuarie 2021.

Purtătorul de cuvânt al securității naționale, Adrienne Watson, a declarat pentru CNBC că personalul militar american a intrat și a ieșit episodic din țară de la decizia lui Trump de a retrage trupele.

„Decizia de a reintroduce o prezență persistentă a fost luată pentru a maximiza siguranța și eficiența forțelor noastre și pentru a le permite să ofere un sprijin mai eficient partenerilor noștri”, a adăugat Watson.

author avatar
Tudor Borcea