AcasăȘTIRI EXTERNEAmerica intră în război: Biden a semnat ordinul, sute de soldați vor...

America intră în război: Biden a semnat ordinul, sute de soldați vor pleca pe front imediat! – FOTO / VIDEO

America intră în război: Biden a semnat ordinul, sute de soldați vor pleca pe front imediat! – FOTO / VIDEO

Președintele SUA, Joe Biden, a aprobat un plan de redistribuire a trupelor americane în Somalia, o inversare a ordinului fostului președinte Donald Trump de a retrage militarii americani până în ianuarie 2021.

Un oficial de rang înalt din cadrul administrației de la Washington a declarat, sub protecția anonimatului, că decizia vine pe fondul evoluției informațiilor care sugerează că grupul extremist Al-Shabab ar putea reprezenta în curând o amenințare mai mare pentru regiune.

Sute de militari sunt îmbarcați

„Al-Shabab a profitat de instabilitatea somaleză și de politica agitată pentru a deveni, așa cum am indicat, cea mai mare și cea mai bogată filială globală a grupării Al-Qaeda”, a declarat oficialul în cadrul unei convorbiri cu reporterii.

„Am văzut, din păcate, dovezi clare ale intenției și capacității Al-Shabab de a viza americanii din regiune”, a adăugat oficialul, informează CNBC. Înaltul oficial al administrației a declarat că trupele americane deja staționate în străinătate vor fi mutate în Somalia. Oficialul a spus că mai puțin de 500 de militari vor fi mutați în această țară devastată de război.

Biden a semnat imediat

The New York Times, care a raportat primul despre această decizie, a citat oficiali anonimi care au declarat că vor fi trimise câteva sute de trupe. Times a mai spus că Biden a semnat propunerea secretarului apărării, Lloyd Austin, la începutul acestei luni.

În 2020, Trump a ordonat retragerea a aproximativ 750 de soldați americani din Somalia până în ianuarie 2021.

Purtătorul de cuvânt al securității naționale, Adrienne Watson, a declarat pentru CNBC că personalul militar american a intrat și a ieșit episodic din țară de la decizia lui Trump de a retrage trupele.

„Decizia de a reintroduce o prezență persistentă a fost luată pentru a maximiza siguranța și eficiența forțelor noastre și pentru a le permite să ofere un sprijin mai eficient partenerilor noștri”, a adăugat Watson.

author avatar
Tudor Borcea
3.303 afisari

4 COMENTARII

  1. somalia?!
    criminalii au devenit necrofagi,
    se multzumesc si cu un cadavru statal!
    (sa nu aflam de la protv ca linia frontului s-a mutat prin Romania,
    aia sint in stare de orice).

  2. Stati cuminti.
    Ca de data asta ca pune Putin pielea pe bat.
    Nu mai pupați voi războaie in alte țări.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger