AcasăȘTIRI EXTERNEAmerica îngroapă securea războiului cu Huawei?

America îngroapă securea războiului cu Huawei?

Se pare că da: oficialii americani au aprobat cereri de licență în valoare de sute de milioane de dolari pentru ca  Huawei să cumpere cipuri pentru afacerea sa în creștere cu componente auto.

Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume, a fost afectat de restricțiile comerciale impuse de administrația Trump asupra vânzării de semiconductori și altor piese utilizate în producția de  smartphone-uri.

Joe Biden a consolidat această linie, dar în ultimele săptămâni politica pare să se fi schimbat.

Potrivit Reuters, s-au acordat licențe care autorizează furnizorii să vândă cipuri către Huawei. Aceste aprobări vin în contextul în care gigantul din Shenzhen își direcționează activitatea către articole mai puțin susceptibile la interdicțiile americane.

“Departamentul de Comerț al Statelor Unite nu are voie să dezvăluie aprobări de licență sau refuzuri”, a declarat un purtător de cuvânt.

În 2019, SUA au interzis vânzarea de componente tehnologice către Huawei fără licențe speciale. De asemenea, au făcut campanie pentru ca aliații să excludă Huawei din rețelele lor 5G din cauza preocupărilor de spionaj.

„Ne poziționăm ca un nou furnizor de componente pentru vehiculele inteligente conectate”, a declarat o  purtătoare de cuvânt a Huawei, fără să comenteze aprobarea licențelor.

Eric Xu, președintele companiei,  a anunțat contracte cu trei producători auto chinezi, inclusiv BAIC Group, pentru a furniza „Huawei Inside”, un sistem de operare pentru vehicule inteligente.

Pentru Richard Barnett, director de marketing consultanța Supply Frame, “Huawei se poziționează pe prima linie  în încercarea de a investi pe o piață auto de 5 trilioane de dolari, care are o creștere potențială mare atât în ​​interiorul, cât și în afara Chinei”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
450 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger