AcasăȘTIRI EXTERNEAmerica începe să culeagă roadele războiului din Ucraina. Vechiturile Pentagonului, vândute pe...

America începe să culeagă roadele războiului din Ucraina. Vechiturile Pentagonului, vândute pe 1,6 mld.$ unei țări vecine cu România!

pentagonAmerica începe să culeagă roadele războiului din Ucraina. Vechiturile Pentagonului, vândute pe 1,6 mld.$ unei țări vecine cu România!

Executivul american a anunţat luni că a aprobat vânzarea a opt avioane de luptă F-16 către Bulgaria pentru a întări securitatea acestui membru NATO, pe fondul războiului iniţiat de Rusia în Ucraina, potrivit Reuters.

Departamentul de Stat al SUA a declarat într-un comunicat că a notificat Congresul Statelor Unite despre intenţia de a vinde Bulgariei opt avioane F-16, precum şi muniţii, contra sumei de 1,67 miliarde de dolari.

Potrivit diplomaţiei SUA, vânzarea de F-16 va îmbunătăţi capacitatea Bulgariei de a face faţă ameninţărilor actuale şi viitoare, permiţând forţelor aeriene bulgare să desfăşoare în mod regulat avioane de luptă moderne în regiunea Mării Negre.

Această vânzare ar putea relansa speculaţiile despre transferul în Ucraina a aeronavelor de luptă de fabricaţie sovietică pe care le deţine Bulgaria.

Dar oficialii americani au spus că acordul de vânzare nu are legătură directă cu invazia Rusiei în Ucraina, ceea ce a determinat guvernul de la Kiev să ceară țărilor care au avioane MiG fabricate în rusia – inclusiv Bulgaria – să le predea pentru a le folosi în lupta împotriva forțelor.

Întărirea flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, întrebat despre acest subiect, a îndemnat să nu tragă astfel de concluzii. „Ar fi o interpretare greşită”, a asigurat el.

Întărirea flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice face parte din strategia Washingtonului de a răspunde invaziei ruse în Ucraina.

Bulgaria a anunțat această achiziție de F-16 în urmă cu doi ani. O altă sursă apropiată tranzacției, citată de Reuters, a precizat că aeronavele sunt de producție nouă, așa că nu ar fi gata pentru livrare timp de trei până la patru ani.

Ce avioane cumpără Bulgaria

Solicitarea Bulgariei, a spus Pentagonul, includea achiziționarea a patru avioane F-16 C Block 70; patru avioane F-16 D Block 70; 11 motoare; 11 generatoare de afișare programabile îmbunătățite; și 11 radare cu fascicul agil scalabil AN/APG-83 Active Electronically Scanned Array (AESA).

author avatar
Andreea Vlad
1.515 afisari

7 COMENTARII

  1. Cei care scriu „vechiturile Pentagonului” ati vorbit vreodata cu un pilot sau instructor de zbor?Care pilot sare de pe MIG direct in F35?Plus faptul ca multe tari nu au infrastructura si logistica service ptr asa ceva in afara de membrii vechi ai NATO.Scrieti si voi dupa ureche…bla blaa.

    • Poate avioanele nu se ridică de la sol din cauza frigului, ca și la noi 😉😉😉. Nu-mi vine să cred că Încă mai există oameni care „uită” pățania noastră. Da’, de curiozitate, ce înseamnă la voi vechituri?!? Bănuiesc că, dacă ar fi să judec după „standardele” voastre, că atunci cînd totul ruginește, căci altfel nu-mi explic cum de puteți spune că ceea ce ne-au trimis americanii nu au fost vechituri.

  2. IN CONTRACTELE DE VANZARE INTRA OBLIGATORIU PIESE DE SHIMB PENTRU MINIM 2 ANI SI INSTRUIREA PILOTILOR , IAR DACA S-A SARIT PESTE ANUL DE FABRICATIE ,E CLAR CA-S NISTE VECHITURI IESITE DIN UZ !, LE VOR FACE DE FORMA O REVIZIE SI LE TRIMIT BULGARILOR SA FACA ARATURILE DE TOAMNA !.
    MACAR N-AM RAMAS ROMANII ETALONUL PROSTIEI !.

  3. Acesta este unul din motivele războiului dintre SUA-Rusia, via Ucraina. Astfel imperiul de peste ocean îşi revigorează industria de armament, rămasa fără consumatori, după fuga din Orientul Mijlociu, mai ales Afganistan, Irak, Siria. Era musai sa se deschidă un alt front de luptă cald, care să asigure Complexul Militar Industrial american piaţa si motive de desfacere a produselor ” pacifiste ”. Prosti se găsesc destui, mai ales printre pupincuristi, gata sa facă orice pentru a intra in gratiile stăpânului, asigurând-si astfel perpetuarea lor la pârghiile puterii, de unde le mai pica cate ceva, comision, in urma comenzilor grase, foarte grase, chiar sin in cazul SH-urilor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger