AcasăȘTIRI EXTERNEAmerica, în pragul războiului civil! Jumătate dintre americani cred că vine APOCALIPSA...

America, în pragul războiului civil! Jumătate dintre americani cred că vine APOCALIPSA peste Statele Unite – VIDEO

Joe Biden, învins de laptele praf. Criză politică majoră în SUA

Jumătate dintre americani cred că SUA se îndreaptă spre un nou război civil, potrivit unui nou sondaj publicat miercuri de Southern Poverty Law Center. Există numeroase dovezi de radicalizare atât în rândul democraților, cât și al republicanilor.

Sondajul, realizat la sfârșitul lunii aprilie și care a cuprins 1.500 de adulți a examinat măsura în care convingerile și narațiunile extremiste care mobilizează extrema dreapta au fost absorbite de publicul american mai larg.

Americanii cred că SUA se îndreaptă spre un nou război civil

S-a constatat, de asemenea, un nivel îngrijorător de ridicat de susținere pentru asasinarea politicienilor despre care respondenții consideră că dăunează țării sau democrației noastre.

Tinerii democrați au fost cei mai de acord cu această idee, 44% dintre ei declarând că ar putea accepta un astfel de asasinat. Femeile tinere republicane s-au clasat pe locul al doilea, cu 40% dintre ele fiind de acord cu această idee. Persoanele mai în vârstă – definite ca fiind cele cu vârsta de 50 de ani și peste – nu au fost fani ai asasinatului, indiferent de partidul sau sexul lor.

Acest lucru ar putea explica de ce 44% dintre toți respondenții au declarat că „SUA pare să se îndrepte spre un război civil în viitorul apropiat. Aceasta a inclus 53% dintre republicani și 39% dintre democrați.

Ostilitate față de diversitate

„Starea de spirit, în general, este pesimistă”, a concluzionat SPLC.

Aproape 7 din 10 republicani chestionați sunt de acord, cel puțin într-o oarecare măsură, că schimbările demografice din Statele Unite sunt determinate în mod deliberat de politicieni liberali și progresiști ​​care încearcă să câștige putere politică prin „înlocuirea alegătorilor albi mai conservatori”.

Sondajul sugerează un sentiment generalizat nu numai că America a pierdut legătura cu „valorile tradiționale”, dar și că schimbările societale reprezintă un pericol pentru societate și, în unele cazuri, pentru americanii albi, în special.

Americanii înclinați spre dreapta au mai multe șanse să vadă mișcările care vizează construirea unei societăți echitabile, inclusiv feminismul și mișcarea Black Lives Matter, ca fiind amenințătoare.

author avatar
Andreea Vlad