AcasăȘTIRI EXTERNEAmerica îl lasă din brațe pe Zelenski! Decizia luată de Casa Albă...

America îl lasă din brațe pe Zelenski! Decizia luată de Casa Albă care poate duce la o lovitură de stat la Kiev – VIDEO

biden-zelenskiPrima RUPTURĂ majoră între Joe Biden şi Zelenski. Preşedintele SUA a ieşit cu acuzaţii serioase!

Președintele american Joe Biden a spus că SUA nu vor furniza Ucrainei rachete care pot ajunge în Rusia, în încercarea de a atenua tensiunile cu Moscova privind posibila desfășurare de rachete cu rază lungă de acțiune.

Casa Albă a cântărit cererile Ucrainei – care pierde teren în lupta pentru Donbas – referitoare la furnizarea de rachete cu lansare multiplă (MLRS).

SUA nu vor trimite în Ucraina rachete care pot lovi Rusia

Rusia a avertizat, însă, că furnizarea de rachete MLRS reprezintă o linie roșie peste care nu se va trece. De fapt, chiar Dmitri Medvedev a spus că Federația Rusă va bombarda inclusiv țara care furnizează Ucrainei astfel de sisteme cu rază lungă!

Nu vom trimite în Ucraina sisteme de rachete care pot lovi orașe din Rusia – Joe Biden

Ucraina a cerut sisteme de lansatoare multiple de rachete (MLRS), care pot lansa proiectile până la 300 de kilometri distanță.

Potrivit The Guardian, administrația Biden ia în calcul să trimită în Ucraina un alt tip de sistem, High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS), însă nu este clar la care dintre ele s-a referit Biden în răspunsul său.

Șeful Statului Major al SUA vrea discuții de pace Rusia-Ucraina

Generalul Mark Milley, șeful Statului Major al SUA, spune că următoarele câteva săptămâni de război din Ucraina vor fi decisive, conform potrivit ca.topnews.media. El consideră că negocierile de pace sunt cea mai bună cale de ieșire din război, având în vedere pierderile semnificative de ambele părți.

Milley face niște declarații riscante pentru democrați, dar arată care este, de fapt, gândirea americană în tot acest război. Pentagonul a obținut banii de la Congresul SUA, peste 40 de miliarde de dolari „pentru înarmarea Ucrainei”, iar acum mare parte din această sumă va lua drumul puternicei industrii militare de armament din SUA. Cu alte cuvinte, imediat ce s-a văzut cu sacii în căruță, Pentagonul nu mai are nevoie de pretextul Ucraina pentru a continua!

author avatar
Andreea Vlad