AcasăȘTIRI EXTERNEAmerica face foamea!

America face foamea!

În pauza cursurilor școlare, care acum se desfășoară online, Kimberly Orellana, în vârstă de 14 ani, se așează la coadă în fața sediului unei organizații non-profit pentru a primi un pachet cu mâncare în Cockeysville, la nord de orașul Baltimore din SUA. O scenă șocantă pentru cea mai mare economie din lume și unul dintre principalii donatori de ajutor alimentar către alte țări. 

Din ce în ce mai mulți copii sunt flămânzi în Statele Unite. Epidemia de coronavirus, care a ucis aproximativ 280.000 de oameni în țară, a provocat o profundă criză economică. „Uneori avem nevoie de niște alimente pentru a ne menține frigiderul plin”, spune Kimberly. Doar mama sa muncește, iar salariul  nu este suficient pentru a asigura un trai decent celor trei copii. Potrivit Departamentului pentru Comerț, 12% dintre adulți au mărturisit că „uneori” sau „deseori” nu au avut suficient de mâncare în ultima lună. Aproximativ 10% dintre mamele copiilor sub cinci ani au declarat că au suferit de foame la un moment dat în octombrie și noiembrie, arată datele unui sondaj al Brookings Institution. Organizația de caritate Feeding America estimează că aproximativ 50 de milioane de oameni vor fi intra în categoria “nesiguranței alimentare” anul acesta, inclusiv aproximativ 17 milioane de copii. „Putem  spune că nesiguranța alimentară este în prezent cea mai mare înregistrată din era modernă”, a declarat pentru AFP Lauren Bauer, cercetător în economie la Brookings Institution. Debutul pandemiei din martie și închiderea afacerilor care au urmat au provocat șomaj masiv și o recesiune economică severă. Școlile s-au închis, împiedicând cei mai săraci copii să primească mese gratuite, iar principalul program al guvernului pentru furnizarea de alimente familiilor nevoiașe (SNAP) nu compensează suficient. Asociația Baltimore Hunger ajută acum 2000 de familii în orașul Maryland și în suburbii. Inclusiv pe cea a lui Kimberly Orellana. Cererile s-au triplat de la începutul pandemiei. „Îmi frânge inima”, a spus Ayo Akinremi, un imigrant nigerian în Statele Unite, care a început să strângă alimente pentru soție și copii după ce și-a pierdut slujba, iar acum este voluntar: „A fost un șoc cultural pentru mine să vin în America pentru a găsi atâta nesiguranță alimentară”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
559 afisari

3 COMENTARII

  1. La ei ca la ei, sa vezi ce-o sa fie la noi. Când Ro nu se vai mai putea imprumuta, am pus-o. Mult nu mai este. Datoria Ro este imensa în raport cu ce mai are și mai produce tara. Populația trăiește acum mai mult pe datorie, dar aproape toți vor salarii și pensii mai mari. Din ce? de unde? S-a distrus, furat și vândut aproape tot, în timp ce populația se uita la seriale la „tilivizor”. A venit timpul scadentei plății prostiei. Dacă romanii nu s-au trezit la indemnul imnului, se vor trezit curând de foame, frig și mizerie. Asta e, domnia și prostia se plătesc.

  2. nu e nici o foamete. astora le place sa ia pe gratis. unde vezi o coada, inseamna ca e ceva gratis.asa a fost si nainte, nu numai acum
    va spunpentru ca traiesc in Canada.

  3. Nici după revolta de la Brașov din 1987 , Ceaușescu nu s-a retras din funcție dar , nici nu a putut face recurs și nici Ge-ralul . Gică Popa , nu trebuia să se impuște ! I-am trimis un mesaj d-nului .Ge-ral . Psiholog Criminalist Tudorel Butoi .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger