AcasăȘTIRI EXTERNEAmerica are un nou stăpân. Joe Biden i-a predat puterea Kamalei Harris....

America are un nou stăpân. Joe Biden i-a predat puterea Kamalei Harris. Ce s-a întâmplat la Washington

Joe Biden-kamala harrisAmerica are un nou stăpân. Joe Biden i-a predat puterea Kamalei Harris. Ce s-a întâmplat la Washington

Joe Biden îi va transfera temporar atribuțiile prezidențiale vicepreședintelui SUA, Kamala Harris, a anunțat secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, potrivit CNN. Reamintim, Kamala Harris are 55 de ani și este prima femeie care a devenit vicepreședinte al SUA.

De ce? Liderul american se va afla sub o anestezie pentru o colonoscopie de rutină.

Kamala Harris, noul şef al Statelor Unite

În acest timp, vicepreședintele va lucra din biroul ei din aripa de vest a Casei Albe”, a transmis Psaki într-un comunicat.

Președintele Joe Biden a sosit vineri dimineață la Centrul Medical Walter Reed pentru a fi supus unui examen medical anual de rutină, primul său examen medical de când a devenit președinte al SUA.

De altfel, Joe Biden, care împlinește sâmbătă 79 de ani, este cel mai bătrân președinte american din istoria SUA aflat la primul mandat.

Şi Dick Cheney a preluat puterea de la George W. Bush

Această situaţie a amintit de ce s-a întâmplat în urmă cu 20 de ani: Dick Cheney a preluat de mai multe ori prerogativele prezidențiale, când președintele republican de la acel moment, George W. Bush, a fost supus colonoscopiilor de rutină.

Președinții americani sunt supuși în mod regulat unor serii de teste pentru a le fi măsurată bunăstarea fizică, inclusiv teste care măsoară tensiunea arterială și nivelul colesterolului.

author avatar
Andrei Ștefan