AcasăȘTIRI EXTERNEAmerica arde. Peste 100 de milioane de persoane, sub alertă de caniculă

America arde. Peste 100 de milioane de persoane, sub alertă de caniculă

America arde. Peste 100 de milioane de persoane, sub alertă de caniculă / Foto: printscreen

Statele Unite se confruntă cu un val de căldură extremă. Peste 100 de milioane de persoane din țară sunt sub alertă de caniculă. Iar temperaturile vor continua să crească și în zilele următoare.

În unele state, cum ar fi Nevada, autoritățile vorbesc despre temperaturi record. 43 de grade au fost înregistrate în Las Vegas, unde în ultimele patru zile mercurul nu a coborât sub 30 de grade noaptea. Aceste temperaturi nu s-au mai observat de 70 de ani.

Peste 1 milion de hectare, distruse de incendii

O treime din populația americană este afectată, de pe coasta de est până în sudul coastei de vest, inclusiv în câmpiile nordice, unde oamenii abia își revin după furtunile de la începutul lunii.

Se așteaptă ca alerta de caniculă să rămână în vigoare pentru cel puțin încă cinci zile. Iar autoritățile îndeamnă oamenii din zonele afectate să rămână în case. În regiunile nordice, cum ar fi Michigan, au fost deschise centre cu aer condiționat.

Dincolo de riscul pentru populație, acest val de căldură amenință și mediul înconjurător și accentuează seceta care este deja foarte problematică pentru anumite state, cum ar fi California.

Este, de asemenea, favorabil incendiilor. De la începutul săptămânii, aproximativ 40 de incendii au izbucnit și au devastat mai mult de un milion de hectare.

author avatar
Tudor Borcea