AcasăȘTIRI EXTERNEAmerica aprinde și mai tare războiul din Ucraina: Tancuri NATO pentru Zelenski!...

America aprinde și mai tare războiul din Ucraina: Tancuri NATO pentru Zelenski! Biden, mesaj direct pentru Rusia – VIDEO

sursa foto: twitter.com/POTUS

Statele Unite au confirmat miercuri că vor livra Ucrainei tancuri M1 Abrams.

Președintele american, Joe Biden, a anunțat că SUA vor trimite 31 de tancuri Abrams în Ucraina.

Statele Unite vor oferi, de asemenea, pregătirea și proviziile necesare pentru operarea și funcționarea acestor tancuri, a spus liderul de la Casa Albă, potrivit nbcnews.com.

„Nu este o amenințare ofensivă la adresa Rusiei”

Trimiterea tancurilor va „îmbunătăți capacitatea Ucrainei de a-și apăra teritoriul și de a-și atinge obiectivele strategice”, deoarece acestea sunt „cele mai capabile tancuri din lume”, a declarat liderul american.

„Despre asta este vorba – de a ajuta Ucraina să apere și să protejeze teritoriul ucrainean. Nu este o amenințare ofensivă la adresa Rusiei, nu există nicio amenințare ofensivă pentru Rusia”, a mai spus președintele.

Și Germania trimite tancuri Ucrainei

Totodată, a mulţumit Germaniei pentru decizia sa de a livra Ucrainei tancuri Leopard 2, potrivit Agerpres. „Rusia se aştepta la o ruptură”, a spus Biden, referindu-se la SUA şi aliaţii lor europeni. „Dar suntem uniţi complet, total şi strâns”, a asigurat liderul de la Washington.

Berlinul va furniza o companie de 14 tancuri Leopard 2 A6 din stocurile Bundeswehr-ului și permite, de asemenea, altor țări europene să trimită tancuri din propriile stocuri în Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Hebestreit, într-un comunicat – VEZI DETALII AICI. 

Tancuri germane pentru Ucraina, noua linie roșie pentru Rusia. Moscova denunță o „decizie extrem de periculoasă”

Tancuri pentru Ucraina. Armata germană critică Berlinul: „Un impact negativ pentru apărarea noastră”

Germania aprobă tancurile Leopard 2 pentru Zelenski. Nouă escaladare în războiul din Ucraina

 

author avatar
Andrei Coman