AcasăȘTIRI EXTERNEAmerica amenință Israelul! Anexarea teritoriilor palestiniene aduce războiul în Orientul Mijlociu

America amenință Israelul! Anexarea teritoriilor palestiniene aduce războiul în Orientul Mijlociu

Intenția Israelului de a anexa teritoriile palestiniene detonează bomba în Orientul Mijlociu. Tot mai multe state critică planul de pace gândit și propus de Donald Trump, existând semnale că marile puteri ale lumii nu vor sta cu mâinile încrucișate în fața unei eventuale ofensive militare declanșate de trupele generalului Benny Gantz. Mai mult, în America deja sunt presiuni imense pentru ca Washingtonul să pună presiune pe Administrația Netanyahu, inclusiv prin anularea unei asistențe financiare anuale acordate.

Printr-o scrisoare adresată secretarului de stat Mike Pompeo, un grup de parlamentari americani solicită anularea ajutorului pe care SUA îl acordă an de an Israelului, în valoare de 3,8 miliarde de dolari! Depeșa este semnat de progresista Alexandria Ocasio-Cortez, membră a Camerei Reprezentanților. Până în prezent, și-au pus iscăliturile pe scrisoare și socialistul Bernie Sanders, unul dintre liderii Partidului Democrat, Rashida Tlaib (membră a Congresului, statul Michigan), Pramila Jayapal (membră a Congresului, statul Washington) și Betty McCollum (membră a Congresului, statul Minnesota).

Așadar, în ajunul anexării de către Israel a Iudeii și Samarei, contingentul pro-musulman din Congresul Statelor Unite iese la atac. „Palestina Liberă!” și „Tăiați-le finanțarea!”, iată ce solicitări au americanii.

Conform acordului semnat cu Donald Trump, Benjamin Netanyahu a anunțat că intenționează la 1 iulie să declanșeze operațiunea de ocupare (eliberare) a teritoriilor palestiniene (Cisiordania), inclusiv Ierusalimul de Est.

„În cazul în care guvernul israelian va înainta cu anexarea planificată a teritoriilor palestiniene, iar Administrația Trump merge înainte și acceptă asta, vom depune toate eforturile pentru a ne asigura că niciuna dintre puterile lumii nu vor recunoaște noul Israel. Totodată, vom urmări care sunt condițiile de acordare a ajutorului anual de 3,8 miliarde de dolari oferit Israelului din fondurile militare americane, inclusiv condițiile pentru drepturile omului! Avem în vedere și termenii privind achiziționarea de arme pentru Armate israelienă din aceste fonduri americane”, se arată în scrisoarea care circulă pe holurile Capitoliului.

„Contract” Washington – Tel Aviv valabil până în 2026

Actuala înțelegere privind oferirea de asistență militară americană acordată statului evreu s-a consolidat într-un memorandum semnat în 2016 între Barack Obama și Benjamin Netanyahu.

„Contractul” este pe 10 ani, iar Washingtonul se obligă să vireze anual 3,8 miliarde de dolari pentru întărirea capacităților militare ale Israelului.

Săptămâna trecută, 191 de membri ai Camerei Democrate i-au trimis lui Netanyahu o scrisoare prin care îl implorau să înceteze cu amenințările la adresa populației palestiniene. Pe de altă parte, republicanii au adoptat o abordare diferită. „Israel are dreptul de a lua decizii suverane independent de presiunile externe”, sunt de părere colegii de partid ai președintelui Donald Trump. „Suntem alături de tine și te sprijin în tot ceea ce vrei să faci, în calitate de prim-ministru ales în mod democratic al statului independent și suveran Israel”, i-au scris și republicanii lui Netanyahu.

Premierul Benjamin Netanyahu a spus că intenționează să lanseze procesul de anexare a Cisiordaniei încă de la 1 iulie.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
564 afisari

2 COMENTARII

  1. Unde e amenințarea Americii? Adică Trump și Administrația! Sau boarfa Pelosi e deja președinta?

  2. Ma bucur atunci cand Donald e destept. Acum trebuie sa se aștepte si la o contralovitura in strada pt ca e deștept . Probabil fascistii stangisti or sa apara cu steagul lor cur cube si o sa atace-statui, malluri, masini, oameni pașnici ,furgonete de politie, statuia libertatii pe motiv ca arata spre albi, o sa dea toc5 la bisericile creștine, se vor dezbraca la ouale goale si vor cere sa ne aplecam etc. Sa fie precaut! Au multe agentii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger