AcasăȘTIRI EXTERNEAmerica AMENINȚĂ Coreea de Nord: încă un test nuclear și nu o...

America AMENINȚĂ Coreea de Nord: încă un test nuclear și nu o să știți ce v-a lovit! – VIDEO

America AMENINȚĂ Coreea de Nord: încă un test nuclear și nu o să știți ce v-a lovit! - VIDEO / Foto: Facebook

Adjunctul secretarului de Stat al SUA, Wendy Sherman, a avertizat, marți, Coreea de Nord că se va confrunta cu un răspuns „rapid și energic” în cazul în care regimul lui Kim Jong-un va continua cu un test nuclear anticipat pe scară largă.

Wendy Sherman a lansat avertismentul după ce s-a întâlnit cu omologul său sud-coreean, Cho Hyun-dong, la Seul, pentru a discuta despre lansările de rachete din weekend ale Phenianului și despre posibilitatea ca acesta să efectueze ceea ce ar fi cel de-al șaptelea test nuclear al său.

„Întreaga lume va răspunde, suntem pregătiți”

 

„Orice test nuclear ar fi o încălcare completă a rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU”, a declarat Sherman reporterilor. „Ar exista un răspuns, rapid și energic, la un astfel de test”, a adăugat ea, informează agenția Yonhap.

Adjunctul diplomației americane a insistat: „Întreaga lume va răspunde într-o manieră puternică și clară. Suntem pregătiți”.

Referindu-se la situația infectărilor cu Covid-19 din Coreea de Nord, diplomatul american i-a cerut liderului nord-coreean Kim Jong-un să se concentreze asupra rezolvării problemei de sănătate publică „mai degrabă decât să întreprindă acțiuni provocatoare, periculoase și destabilizatoare”.

Cu toate acestea, Sherman a reiterat dorința administrației Joe Biden de a relua relația cu Nordul. „Statele Unite nu nutresc nicio intenție ostilă față de RPDC. Continuăm să îndemnăm Phenianul să înceteze activitățile sale destabilizatoare și provocatoare și să aleagă calea diplomației”, a declarat ea. RPDC reprezintă denumirea oficială a Nordului, Republica Populară Democrată Coreeană.

author avatar
Tudor Borcea
1.223 afisari

10 COMENTARII

  1. Probabil ca din cauza a prea multor „liniuțe” trase, excluzându-l pe senilul de la CA, amerlocii criminali au pierdut contactul cu lumea reala și au început sa trăiască în lumea virtuala a lui țukalenberg. Și asta pe viețile noastre!

  2. Eu sunt iobagul Barbu Gh. Vlad Tepes Wollf Edmond von k,kat robinette , am norma la polonice .

  3. Amerlicanii cu armata lor de poponari drogati nu au sansa in Nord Corea care are support militar de la China

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger