AcasăȘTIRI EXTERNEAmerica a copiat la indigo "scenariul Ucraina" în Taiwan. Va avea China...

America a copiat la indigo „scenariul Ucraina” în Taiwan. Va avea China soarta Rusiei?

SUA accelerează apărarea Taiwanului. Strategia „porcului spinos” în fața Chinei / Va merge Beijingul pe „scenariul Ucraina”? / Foto: Facebook

Americanii au mai găsit un front de luptă. După cazul Ucraina, care este în plină desfăşurare, Casa Albă îşi centrează atenţia şi asupra conflictului Taiwan-China.

Reamintim că SUA au susținut afirmația Taiwanului potrivit căreia strâmtoarea care separă insula Taiwan de China este o cale navigabilă internațională.

Miliarde de dolari pentru Taiwan, cu dedicaţie de la Washington

Doi senatori americani au prezentat un proiect de lege menit să sporească în mod semnificativ sprijinul pentru Taiwan. Asta înseamnă intenţii de a „dona” miliarde de dolari în asistență de securitate din SUA, dar și modificări ale legii vechi de decenii, care susține legăturile neoficiale ale Washingtonului cu insula democratică revendicată de China, scrie asia.nikkei.com.

În ultimii ani, navele de război americane și, ocazional, cele ale unor națiuni aliate, precum Marea Britanie și Canada, au navigat prin strâmtoare, atrăgând furia Beijingului.

China, gata să intervină în Taiwan!

Premierul taiwanez Su Tseng-Chang a declarat că strâmtoarea nu este în niciun caz „o mare interioară a Chinei”.

Ambiția Chinei de a înghiți Taiwanul nu s-a oprit niciodată și nici nu a fost ascunsă. Strâmtoarea Taiwan este o zonă maritimă pentru libera navigație internațională”, a declarat Su Tseng-Chang.

Biroul chinez pentru afaceri cu Taiwan a declarat că guvernul de la Taipei „cooperează cu forțe externe pentru a amplifica această problemă”.

Acest lucru „dăunează intereselor compatrioților de pe ambele părți ale Strâmtorii Taiwan și trădează interesele națiunii chineze – este demn de dispreț”, a declarat la Beijing purtătorul de cuvânt al biroului, Ma Xiaoguang.

author avatar
Andrei Ștefan
420 afisari

2 COMENTARII

  1. ZIARE.COM SITE-UL SPECIAL LINGAILOR IN CUR A CLASEI POLITICE SI A SASULUI IMPOSTOR , PARVENITUL SI TRANTORUL NR 1 A ROMANIEI

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger