AcasăȘTIRI EXTERNEAmeninţările cu radiaţiile din Ucraina, un foc de paie: "Nivelul nu a...

Ameninţările cu radiaţiile din Ucraina, un foc de paie: „Nivelul nu a crescut nicăieri”

zaporojie-centrala-nuclearaVolodimir Zelenski a explicat cum a supravieţuit nopţii ce ar fi putut schimba cursul istoriei

Nivelul radiaţiilor, în perioada războiului, nu a crescut niciodată nici în Ucraina, nici în România, iar în privinţa valorilor înregistrate la Centrala Nucleară de la Zaporojie, acestea nu justifică îngrijorările din spaţiul media sau al populaţiei, a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

De aemenea, Centrala Nucleară de la Zaporojie indică valori normale.

Barna, discuţii cu omologii din Ucraina

Am avut o discuţie telefonică destul de lungă cu domnul ministru al Mediului din Ucraina şi domnul Strilets (ministrul Mediului şi Resurselor Naturale din Ucraina, Ruslan Strilets, n.r.) a subliniat încă o dată faptul că sistemul de monitorizare a radiaţiilor din Ucraina este funcţional.

A fost dezvoltat şi completat cu noi unităţi de măsurare a radiaţiilor în urma donaţiilor primite de la statele europene. Este un sistem care raportează zilnic datele măsurate şi le trimite la Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică, aşa cum facem şi noi.

Reţeaua Naţională pentru Supravegherea Radioactivităţii Mediului care funcţionează sub autoritatea Agenţiei Naţionale pentru Mediu este o reţea funcţională, care preia zilnic datele unde se validează şi se trimit la Agenţia Internaţională.

Datele măsurate, validate şi transmise la Agenţia Internaţională nu justifică în niciun fel îngrijorările din spaţiul media sau de la nivelul populaţiei.

De la începutul războiului această monitorizare este una continuă, validările de date se fac continuu, zilnic”, a spus Tanczos Barna.

author avatar
Andrei Ștefan
234 afisari

2 COMENTARII

  1. Spun minciosi de ukraci ca e bine acum dar au sensori la care o sa falsifice resultatele

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger