AcasăȘTIRI EXTERNEAmenințarea Rusiei și Chinei / Buget uriaș pentru Pentagon / Ce a...

Amenințarea Rusiei și Chinei / Buget uriaș pentru Pentagon / Ce a cerut Biden

Amenințarea Rusiei și Chinei / Buget uriaș pentru Pentagon / Ce a cerut Biden

Bugetul Pentagonului propus de președintele Joe Biden pentru anul fiscal 2023 include 813 miliarde de dolari în cheltuieli pentru apărarea națională, o creștere cu 4% (31 de miliarde de dolari) față de programul de cheltuieli promulgat la începutul acestei luni.

Bugetul de apărare al administrației Biden rămâne concentrate pe China, ca principală provocare strategică, cu accent pe consolidarea securității europene în lumina amenințării reprezentate de invazia Ucrainei de către Rusia.

Republicanii cer mai mult

Propunerea administrației Biden include 773 de miliarde de dolari special pentru Pentagon în anul viitor. Congresul, care va stabili în cele din urmă niveluri de cheltuieli pentru guvernul federal, ar trebui probabil să crească această cifră, la fel cum a făcut-o în pachetul de cheltuieli pentru anul fiscal 2022, scrie CNN.

Republicanii au răspuns rapid argumentând că nu este suficient pentru armata americană în fața atacului Rusiei asupra Ucrainei și a investițiilor militare ale Chinei.

În timp ce propunerea de buget pentru 2023 a fost elaborată înainte ca Rusia să invadeze Ucraina luna trecută, administrația Biden recunoaște „amenințarea acută” reprezentată de Rusia, se arată în documentele bugetare ale Departamentului Apărării. Rusia „urmează o strategie politică, economică și militară care urmărește să fractureze NATO”, a spus Pentagonul.

Bugetul apărării include finanțare de 6,9 ​​miliarde de dolari pentru o inițiativă europeană de descurajare menită să contracareze agresiunea rusă și să sprijine Ucraina

author avatar
Tudor Borcea
232 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger