AcasăȘTIRI EXTERNEAmenințarea nucleară nord-coreeană. SUA trimit bombardiere strategice și avioane F-35 în coasta...

Amenințarea nucleară nord-coreeană. SUA trimit bombardiere strategice și avioane F-35 în coasta lui Kim Jong-un – VIDEO

Coreea de Sud și Statele Unite au desfășurat un exercițiu aerian comun în peninsula coreeană, ca răspuns la amenințarea nucleară a Coreei de Nord.

Tensiunile din peninsula coreeană au crescut din nou după ce Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică intercontinentală, iar Kim Jong-un a amenințat că va folosi arme nucleare. Sâmbătă, Seulul și Washingtonul au desfășurat un exercițiu aerian comun în peninsulă, iar un bombardier american B-1B a fost redislocat.

Kim Jong-un: „Statutul nuclear al țării este ireversibil”

Coreea de Sud și SUA au desfășurat astăzi un exercițiu aerian comun cu bombardierul strategic B-1B al Forțelor Aeriene americane redislocat în peninsula coreeană”, a precizat Statul Major al armatei sudice într-un comunicat.

Unele dintre cele mai avansate avioane cu reacție ale forțelor aeriene americane și sud-coreene, inclusiv avioanele de vânătoare „invizibile” F-35, au luat de asemenea parte la exercițiu, a precizat aceeași sursă.

Coreea de Nord este deosebit de sensibilă la exercițiile aeriene comune SUA-Coreea de Sud, întrucât forța sa aeriană este călcâiul lui Ahile, informează Le Point.

Deși B-1B nu mai transportă arme nucleare, el este descris de Forțele Aeriene ale SUA ca fiind „coloana vertebrală a forței de bombardament cu rază lungă de acțiune a SUA”, fiind capabil să lovească oriunde în lume.

SUA, Coreea de Sud și Japonia au intensificat exercițiile militare comune în ultimele luni, de când Kim Jong-un a declarat în septembrie că statulul nuclear nord-coreean este „ireversibil”.

author avatar
Tudor Borcea
272 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu se gaseste ac de cojocul acestui tembel sarit depe fix ? Sta o omenire intreaga
    sa tremure la gandul ca acest criminal nenorocit,descreierat,ar putea sa se joace cu bombele nucleare ? In timp ce-si terorizeaza poporul.

    • Nu, pentru ca, neavand nicio resursa interesanta pentru companiile mari, politicienii occidentali nu vad rostul de a ”exporta democrația” acolo. Ce contează că mor aia de foame și că acolo e cea mai rea dictatură de pe glob? Ce conteaza ca au bombe atomice? Resurse nu au, deci, neinteresant.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri