AcasăȘTIRI EXTERNEAmeninţare cu bombă pe un mare aeroport. Poliţiştii au evacuat zona de...

Ameninţare cu bombă pe un mare aeroport. Poliţiştii au evacuat zona de urgenţă!

Un important aeroport european a fost închis din cauza unei amenințări cu bombă. Poliţiştii au evacuat zona de urgenţă. Geniştii s-au deplasat rapid la faţa locului.

Aeroportul EuroAirport, din apropiere de oraşul elveţian Basel, a fost închis şi evacuat duminică dimineaţa din cauza unei ameninţări cu bombă.

EuroAirport, administrat de francezi şi elveţieni

Situat în Franţa, în triunghiul de frontieră dintre Franţa, Elveţia şi Germania, EuroAirport este operat în comun de autorităţile franceze şi elveţiene.

Autorităţile au luat imediat măsurile ce se impuneau: zborurile au fost suspendate tempora, iar accesul la aeroport a fost închis în jurul orei 6 a.m. (05.00 GMT) duminică.

EuroAirport şi o mai multe alte aeroporturi regionale din Franţa au mai fost vizate în octombrie anul trecut de ameninţări cu bombă care s-au dovedit false.

Avion prăbuşit în Afganistan

Autoritatea rusă pentru aviaţie a anunţat duminică dispariţia de pe radare, deasupra Afganistanului, a unui avion înregistrat în Rusia cu șase persoane la bord.

Autorităţile ruse au mai spus că este vorba de un zbor charter de ambulanţă care venea din India, via Uzbekistan, având ca destinaţie Moscova şi că avionul este un aparat de producţie francez Dassault Falcon 10, din 1978.

Incidentul s-a produs în cursul nopţii în provincia Badakhshan, care are graniţă cu Tadjikistan, China şi Pakistan şi este traversată de masivul Hindu Kush, cu vârfuri de peste 7000 de metri.

Zona prăbuşirii se află la circa opt ore pe şosea de capitala provincială Faizabad.

author avatar
Andrei Ștefan