AcasăȘTIRI EXTERNEAmeninţare cu bombă la bord: avionul a aterizat de urgenţă!

Ameninţare cu bombă la bord: avionul a aterizat de urgenţă!

avionAmeninţare cu bombă la bord: avionul a aterizat de urgenţă!

Au fost mari emoţii, sâmbătă dimineaţă, pentru pasagerii unui avion operat de compania low cost Jetstar. Aeronava a aterizat de urgenţă în centrul Japoniei, după ce autorităţile au primit o ameninţare cu bombă.

Aeroportul Narita din Tokyo a primit un apel telefonic, la ora 6.20 dimineaţă, de la un bărbat din Germania care a afirmat, în engleză, că a plasat o bombă în aeronavă.

Ar fi plasat 100 kg explozibil

Conform autorităţilor, teroristul a ameninţat că a plasat 100 de kilograme de explozibil plastic în compartimentul cargo al aeronavei şi a cerut să discute cu ”managerul” sau îl va detona.

Astfel, zborul intern de la Narita spre oraşul Fukuoka din sud-vestul ţării a fost redirecţionat la aeroportul Chubu. Toţi cei 136 de pasageri şi şase membri ai echipajului aflaţi la bord au fost evacuaţi din aeronavă acolo.

Aeroportul a suspendat zborurile

În urma verificărilor, s-a constatat că a fost o alarmă falsă. La bordul avionului nu a fost găsit explozibil. O persoană a fost rănită uşor în timpul părăsirii aeronavei, potrivit NHK, care a transmis imagini cu pasagerii evacuaţi din avion pe toboganele de urgenţă.

Incidentul este anchetat şi că aeroportul a suspendat zborurile.

author avatar
Andrei Ștefan