AcasăȘTIRI EXTERNEAmendă de până la 36.000 de euro dacă asculți muzica tare pe...

Amendă de până la 36.000 de euro dacă asculți muzica tare pe plajă. Noua lege i-a speriat pe români

plajaAmendă de până la 36.000 de euro dacă asculți muzica tare pe plajă. Noua lege i-a speriat pe români

Cine ascultă muzică la volum maxim pe plajele din Portugalia riscă amenzi usturătoare de până la zeci de mii de euro.

Este noua regulă care se aplică în Portugalia, unde Autoritatea Maritimă Națională a interzis utilizarea boxelor. Astfel, localnicii deranjaţi de zgomot pot face plângeri, iar amenzile nu sunt mici – între 200 și 4.000 de euro pentru o singură persoană și între 2.000 și 36.000 de euro pentru grupuri.

Portugalia interzice muzica tare pe plajă

Totodată, polițiștii pot confisca „accesoriile” zgomotoase, de exemplu boxele portabile, potrivit Euronews. Autoritatea Maritimă Națională (AMN) din Portugalia a interzis boxele portabile care difuzează muzica pe plajă la un volum ridicat, deranjându-i pe localnici și pe turiști.

Măsura anunțată luna trecută interzice „utilizarea unui echipament audio și a activităților care produc zgomot și care, potrivit prevederilor legii, pot cauza disconfort”. Vestea a venit ca un fulger pentru turişti chiar înainte de începerea sezonului estival, lucru ce a dus la crearea unui val de nemulţumire în rândul lor. Cu toate acestea, nu s-a precizat ce nivel de volum este considerat a fi deranjator.

Tot mai mulți români aleg să plece în străinătate, în defavoarea litoralului de la noi. Unii turiști aleg să se distreze pe cinste peste hotare, iar alții vor destinații unde domină liniștea. Ei bine, Portugalia este una dintre țările europene unde se dau amenzi uriașe pentru deranjarea liniștii publice.

O altă țară care are reguli stricte pe litoral este Spania. Barcelona a interzis, de vara trecută, țigările pe plajă pentru a-i proteja pe nefumători, dar și pentru a preveni aruncarea mucurilor în nisip.

author avatar
Andreea Vlad