AcasăȘTIRI EXTERNEAmbasadorul Rusiei la Washington a ajuns la Moscova. Ce va hotărî Kremlinul...

Ambasadorul Rusiei la Washington a ajuns la Moscova. Ce va hotărî Kremlinul după ce Biden l-a făcut „criminal” pe Putin

Ambasadorul Rusiei la Washington a ajuns la Moscova. Ce va hotărî Kremlinul după ce Biden l-a făcut „criminal” pe Putin/ Foto: Embassy of Russia în the USA

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite a sosit, duminică, la Moscova pentru a discuta despre modul de soluționare a noilor tensiuni dintre Statele Unite și Rusia, după ce președintele SUA, Joe Biden, a spus că îl consideră pe Vladimir Putin un criminal.

Ministerul rus de Externe a anunțat, miercuri, că își recheamă ambasadorul său la Washington, Anatoli Antonov, pentru discuții urgente, după ce Joe Biden a declarat, într-un interviu acordat postului ABC, că el crede că președintele Putin este un „criminal” care va „plăti un preț” pentru presupusa ingerință electorală a Moscovei în alegerile prezidențiale din 2020 din SUA – o acuzație pe care Moscova o neagă.

Putin i-a răspuns lui Biden că „cine zice ăla e” și s-a oferit să aibă discuții online cu președintele SUA, propunere la care Biden nu a reacționat deocamdată.

Păstrarea legăturilor, în „interesul poporului american”

Conturile de pe rețelele sociale ale Ambasadei Rusiei la Washington au postat o fotografie cu Antonov la primele ore ale dimineții de duminică, pe un aeroport din SUA, unde un avion al companiei Aeroflot îl aștepta pe pistă.

„Ambasadorul rus Anatoli Antonov este în drum spre Moscova pentru a participa la consultări privind rectificarea relațiilor ruso-americane”, a declarat ambasada.

Cele două țări au declarat că vor coopera doar dacă este în interesul lor național să o facă.

Potrivit postului de stat Canal 1, Antonov a declarat reporterilor, înainte de a urca în avion, că este mult de lucru pentru Ministerul de Externe rus și pentru alții, dar că „nu are nici o îndoială că păstrarea liniilor de comunicație deschise este în interesul poporului american”.

SUA și-ar fi cerut scuze după declarațiile lui Biden

Postul tv a citit apoi ceea ce a spus că ar fi extrasuri dintr-o scrisoare trimisă lui Antonov de americani înaintea plecării sale, în care erau prezentate scuze pentru comentariile lui Joe Biden despre Putin, scrie Reuters.

De partea sa, agenția TASS a anunţat că avionul în care se afla Anatoli Antonov a aterizat duminică dimineaţa pe aeroportul Şeremetievo din Moscova.

author avatar
Tudor Borcea
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger