AcasăȘTIRI EXTERNEAmbasadorul Rusiei la ONU s-a îndepărtat de linia oficială a Moscovei și...

Ambasadorul Rusiei la ONU s-a îndepărtat de linia oficială a Moscovei și vorbește pentru prima dată despre război: „Este o realitate tristă”

ambasadorAmbasadorul Rusiei la ONU s-a îndepărtat de linia oficială a Moscovei și vorbește pentru prima dată despre război: „Este o realitate tristă”

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a descris atrocităţile din oraşul ucrainean Bucea drept o provocare înscenată, „ce vizează discreditarea şi dezumanizarea armatei ruse şi nivelarea presiunii politice asupra Rusiei”.

Într-o declarație făcută luni la o conferință de presă, oficialul s-a îndepărtat de la linia oficială a Moscovei, care denumește invadarea Ucrainei drept „operațiune militară specială, și a vorbit despre „război”. „În război mor civili. Este o realitate tristă”, a spus ambasadorul Rusiei.

El a explicat moartea civililor inclusiv prin faptul că ar fi fost folosiți ca scuturi umane de către ucraineni. „Nu puteți nega că ucrainenii au folosit civili ca scuturi umane, s-au ascuns în spatele lor”, a mai spus Nebenzia.

Rusia începe să-și retragă trupele

Invazia rusă a Ucrainei a început la 24 februarie. Oficialii ruși s-au ferit să vorbească despre război, aceștia menționând în repetate rânduri că nu au invadat Ucraina, ci desfăşoară operaţiuni militare limitate.

Ambasadorul Rusiei la ONU, Gennadi Gatilov, a declarat recent că rușii încearcă să bombardeze „delicat”, fără a lovi civilii. Imagini din satelit contrazic însă teoria Moscovei.

Masacrarea civililor din Bucea/Kiev stârnește oroare. Autoritățile ucrainene au fost de-a dreptul șocate când au dat de trupurile a aproximativ 410 civili în mai multe orașe din apropierea Kievului.

În localitatea Bucea, aflată în nord-vestul Kievului, armata rusă este acuzată a ucis peste 300 de civili. Unii dintre civilii morți prezintă semne de gloanțe la ceafă, semn că soldații ruși i-au executat sumar și fără pic de milă, ca mai apoi să se descotorosească de trupurile lor în gropi comune.

author avatar
Andreea Vlad
459 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger